dinsdag 11 augustus 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Online bloemenverkoop piekt enorm door coronacrisis

Online bloemenverkoop piekt enorm door coronacrisis

De Nederlandse sierteeltsector is hard getroffen is door de coronacrisis. Dat lijdt geen twijfel. Door de noodmaatregelen die direct na het uitbreken van het COVID-19 virus zowel in Nederland als in de belangrijkste afzetgebieden van de Nederlandse sierteelt afgekondigd werden, was het leed al snel niet meer te overzien. Het waren echter ook diezelfde noodmaatregelen die zorgden voor een sterke stijging van online bloemenverkopen. Dit zorgde ervoor dat de omzet in binnen- als buitenland nog enigszins op peil bleef, schrijft ABN AMRO in het vandaag verschenen rapport “Online bloemenverkoop breekt records door coronacrisis”.

Op een aantal dagen was de online verkoop zelfs hoger dan op topdagen als Valentijnsdag of Moederdag in 2019. Zo namen de online bestedingen van bloemen direct in maart al met maar liefst 160 procent toe, blijkt uit het rapport. In april was dit zelfs een toename van 270 procent en in mei van 130 procent. Veel mensen kozen ervoor om familie en vrienden een hart onder de riem te steken door bloemen te laten bezorgen. ABN AMRO spreekt de verwachting uit dat het online bestellen van bloemen en planten ook na de crisis populair zal blijven.

Volgens de bank zit de onlineverkoop van bloemen al langer in de lift. Het berekende in februari al dat het onlineaandeel van de bloemenverkoop zo rond de 5 procent lag en voorspelde dat deze de komende twee jaar met 7 procent op jaarbasis zou toenemen. De voornaamste redenen voor deze groei zijn de toename van het aanbod online, de populariteit van bloemen bij jongeren en het feit dat gemak als aankoopfactor steeds belangrijker wordt voor consumenten. Daarnaast blijkt dat consumenten zich geleidelijk comfortabeler voelen bij het online kopen van bloemen. Nadat een eerste maal via internet bloemen zijn besteld, worden vaak bepaalde drempels of vooroordelen weggenomen en worden consumenten misschien zelfs positief verrast, stelt ABN AMRO.

 


Leandra de Boef | 02-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS