donderdag 4 maart 2021
FN TOP add FN TOP logo

Spoga+gafa uitgesteld tot eind mei 2021

Spoga+gafa uitgesteld tot eind mei 2021

De organisatie van de spoga+gafa in Keulen heeft besloten de editie van 2020 niet door te laten gaan in verband met de huidige situatie en maatregelen rondom het coronavirus. De beurs zou oorspronkelijk plaatsvinden van 6 tot en met 8 september en wordt nu verplaatst naar 30 mei tot en met 1 juni 2021.

In verband met de huidige situatie rond COVID-19, de nog altijd beperkte reismogelijkheden voor de internationale exposanten en vakbezoekers en ook het nieuws over nieuwe infectiegevallen in Duitsland, heeft de organidsatie doen besluiten om te tuin en lifestyle beurs te verplaatsen. Uiteindelijk waren de uitgebreide voorbereidingen voor de beurs en de genomen maatregelen niet genoeg om de aarzeling onder beursgangers weg te nemen, zo meldt de organisatie. Samen met de Adviesraad heeft Koelnmesse besloten het dat het het beste was om in te spelen op de annuleringen en wensen van een groot aantal exposanten en bezoekers door spoga+gafa 2020 niet door te laten gaan. De volgende editie van spoga+gafa wordt dus gehouden van 30 mei tot en met 1 juni 2021.

 

Voortaan altijd eerste helft van het jaar

 

Op verzoek van de sector is gekozen voor een datum in de eerste helft van het jaar, zo laat de organisatie weten. Dit geldt niet alleen voor de editie van 2021. De tuin en lifestyle beurs wordt definitief verplaatst naar de eerste helft van het jaar. Dit zou voor zowel bezoekers als exposanten op gebied van bestelmomenten een beter moment in jaar zijn voor de beurs.

Vorige jaar ontving spoga+gafa nog ruim 40.000 bezoekers uit 124 verschillende landen, waarmee het internationale karakter van de beurs goed duidelijk werd. In totaal presenteerden 2.281 exposanten uit 67 landen de trends en hoogtepunten voor nieuwe tuinseizoen op 230.000 vierkante meter. 


Leandra de Boef | 07-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 De Bolster vacature Product Manager Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS