zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Bloemenbureau trekt toch meer promotiebudget uit voor de rest van 2020

Bloemenbureau trekt toch meer promotiebudget uit voor de rest van 2020

Bloemenbureau Holland (BBH) stelt het promotiebudget voor de rest van 2020 toch weer positief bij. Eerder halveerde BBH het budget tot 8 miljoen euro. Nu wordt het alsnog bijgesteld naar 14 miljoen euro en is het mogelijk een aantal geplande campagnes toch uit te voeren. 

De marktcijfers ontwikkelen zich weer gunstiger na een pittige periode van sterke omzetverliezen in de sierteeltsector en de verwachtingen zijn toch minder somber zijn dan eerder dit jaar het geval was, aldus BBH. Daarom stelt het het promotiebudget voor bloemen en planten in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk voor de rest van 2020 positief bij. Deze bijstelling vindt plaats op basis van de laatste omzetverwachtingen van Royal FloraHolland, waar het promotiebudget voor het grootste deel afhankelijk van is  aangezien hierover een afdracht plaatsvindt. 

Voorbeelden van de plannen die nu toch door kunnen gaan zijn ‘Bedankt Plant’ in het najaar, de lancering van ‘De Trend Collectie’, diverse social- en contentactiviteiten en in samenwerking met de buitenplantenkwekers van Royal Flora Holland een campagne voor tuinplanten in Nederland en Duitsland. Ook is het Shopper activatieteam weer druk in gesprek met sectorpartijen om consumenten te verleiden om bloemen en planten aan te schaffen.

Managing Director BBH Dennis van der Lubbe - foto: Roel van Noord Photography

“We zijn heel tevreden dat we weer hard aan de slag kunnen met de projecten die we vorig jaar al hadden gepland", aldus Dennis van der Lubbe, Managing Director van BBH. "Ondanks de onzekere periode heeft het Bloemenbureau zeker niet stil gezeten. Zo speelden we een coördinerende rol in de opvallende sierteeltactie ‘Samen tegen eenzaamheid bij ouderen’. Ook rolden we in zeer kort tijdsbestek de succesvolle ‘Let Hope Bloom’ campagne uit, waar consumenten erg positief op hebben gereageerd.”

Fill the distance with beauty

Momenteel ontwikkelt BBH samen met de sector de extra campagne ‘Fill the distance with beauty’. Deze campagne motiveert consumenten in de kernlanden om meer bloemen, kamer- en tuinplanten te kopen. BBH heeft hierin een wervende rol op zich genomen door partijen te benaderen en is dan ook de verbindende factor tussen de deelnemers.

 


Leandra de Boef | 07-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS