woensdag 12 augustus 2020
FN TOP add Zomervakantie

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen zoekt innovatieve food, tech of agri entrepreneurs

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen zoekt innovatieve food, tech of agri entrepreneurs

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) is op zoek naar ondernemers die een innovatie, oplossing of concept willen ontwikkelen, waarmee aantoonbaar wordt bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van de onbemande processen in de tuinbouw. Zij worden uitgenodigd deel te nemen aan de Innovation Prize. Aanmelden kan tot 1 september.

Binnen de tuinbouw worden automatisering en robotisering belangrijker. Door het telen, oogsten, sorteren en verpakken in de kas, op het land, loods of verticale teelten nog verder te automatiseren, kan de tuinbouw grote stappen zetten in efficiënte teelttechnieken, arbeidsbesparing, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een continu bedrijfsproces.

De Innovation Prize is ingesteld voor ondernemers die innovatieve technologieën weten te integreren in een eindproduct en tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit. Op 30 juli is er een virtuele kick-off gepland. Tijdens dit webinar wordt meer informatie gegeven over de Topsector T&U Innovation Prize, vertelt de winnaar van 2019 over zijn ervaringen en is er ruimte voor vragen.

Juryprijs en publieksprijs

Het winnende team ontvangt een kennisvoucher ter waarde van 25.000 euro om samen met het TU Delft AgTech Institute, professoren en studenten het concept verder uit te werken en knelpunten op te lossen. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar ter waarde van 2.500 euro.

Naast de juryprijs zal er ook een publieksprijs uitgereikt worden, welke bestaat uit 1.500 euro en een HortiTech Startup Membership van 6 maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center. Beide winnaars krijgen media-exposure via KAS Magazine ter waarde van 1.500 euro.

Een aantal geselecteerde deelnemers kan bovendien gebruik maken van projectondersteuning door groepen studenten van de TU Delft en Wageningen Universiteit en maakt kans om de verkorte training Market Readiness van World Startup te volgen.

 


07-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS