woensdag 12 augustus 2020
FN TOP add Zomervakantie

Nieuwbouw van Aeres Hogeschool op Floriadeterrein officieel van start

Nieuwbouw van Aeres Hogeschool op Floriadeterrein officieel van start

Op het terrein van de Floriade 2022 in Almere wordt ook het nieuwe hogeschoolgebouw van Aeres Hogeschool gebouwd. Afgelopen dinsdag 7 juli was de officiële start van de bouw. Wethouder Roelie Bosch van Almere onthulde om dit te vieren, samen met een aantal studenten het bouwbord.

Het nieuwe gebouw wordt de Groene Long genoemd en is onderdeel van de campus in samenwerking met Flevo Campus. Een fysieke plek waar onderwijs, onderzoek en wetenschap samenkomen. "Niet alleen voor studenten en onderzoekers, maar ook voor inwoners van Almere en daarbuiten om kennis te maken met en mee te denken over het stedelijk leven van de toekomt. Samen laten wij de stad leven."

De officiële start werd gevierd met medewerkers van Aeres, studenten, (bouw)partners, wethouder Jan Hoek, gedeputeerde Jan-Nico Appelman en Pieter Cloo, directeur van de Floriade. De bouw zal naar verwachting een jaar in beslag nemen. Vanaf schooljaar 2021/2022 zullen de lessen en activiteiten van Aeres Hogeschool Almere op de nieuwe locatie plaatsvinden.

 


08-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS