vrijdag 22 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Elke CEO aan de Sociale Media! #blog

Elke CEO aan de Sociale Media! #blog

“Moet ik ook van Social Media gebruik maken?” vroeg een directeur mij laatst tijdens een presentatie over het strategisch inzetten van Social Media voor hun bedrijf. Mijn antwoord was nogal stellig en veelzeggend; “Bent u daar nog niet mee bezig? Dat is een gemiste kans”. Ik kreeg verontwaardigde blikken en vragende ogen. Herkenbaar?

Bij veel bedrijven wordt de afdeling communicatie, PR en/of marketing verantwoordelijk gemaakt voor een Social Media beleid. De directie wil zich er eigenlijk niet mee bezig houden. Dat is onze taak niet, hoor je dan met enige regelmaat. Het mag dan niet hun taak zijn, maar ook voor de directie van een bedrijf kan het zeer waardevol zijn om zich op Social Media te begeven.

De directie van een bedrijf is het visitekaartje naar buiten toe, maar vergeet ook vooral niet naar binnen toe. Voor de klanten en stakeholders zijn het de mogelijke directe contacten. Ik zeg hier bewust “mogelijk” want je krijgt nog weleens het gevoel dat ze dat niet eens durven. “Direct contact via Social media is toch negatief en is dat nu wel nodig?” Ik zou juist zeggen dat een goede leider van een bedrijf die zich open durft te stellen via de huidige sociale media er veel meer voor terug krijgt. Zijn waarde als inspirerend leider zal er mee worden vergroot. Denken we dat de grote leiders van deze wereld zo groot waren geworden als ze alles vanuit geslotenheid gedaan hadden?

Gewoon eens doen, bloggen voor bedrijf

Maar ook naar binnen toe krijg ik wel eens het gevoel dat ze liever in hun ivoren torentje willen blijven zitten en niet een directe lijn met de personeelsleden willen leggen. Ook hier vind ik het een gemiste kans. Het betrokken personeel krijgt een nog beter en groter gevoel van betrokkenheid als ze via de sociale media kunnen lezen wat hun directie zoal bezighoudt. Het is goed mogelijk dat zo zelfs meer personeelsleden met zeer goede ideeën komen. Gewoon door open te zijn.

Moet dan elke CEO gaan twitteren, posten op Facebook, statusupdates plaatsen via LinkedIn of gaan bloggen? Ik zou zeggen gelijk mee starten. Er komt een stuk vrije publiciteit bij die er niet om liegt. Hiermee kunt u bouwen aan de reputatie van uw bedrijf. Als u als CEO van een bedrijf een tweet plaatst, weet ik zeker dat er een aantal van uw volgers deze met veel aandacht zullen lezen. U kunt hier gebruik van maken en met andere stakeholders of bedrijven in contact komen waar u nooit aan gedacht had. Bij goed gebruik komen er misschien wel oplossingen voor uw problemen naar u toe. Gewoon omdat u er in het sociale media landschap over praat.

Maar ook uw personeel zal u gaan zien als inspirerend leider door met enige regelmaat wat van u te lezen. Waar bent u mee bezig? Wat houdt u als CEO van het bedrijf bezig? Welke wegen slaat u in? Uw personeelsleden zullen u misschien ook gaan volgen en met andere ogen naar u kijken en mogelijk onverwachtse hulp bieden.

Kortom dames en heren directieleden kom uit uw schulp. Leer communiceren naar buiten en naar binnen. Social Media is daar een fantastische hulp bij. Wees meer open zoals u ook vraagt van uw bedrijf.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
09-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS