dinsdag 11 augustus 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Academische leergang Innovation Management Horticulture in World Horti Center

Academische leergang Innovation Management Horticulture in World Horti Center

Rotterdam School of Management/Erasmus University en World Horti Center starten 23 september aanstaande de academische leergang Innovation Management Horticulture. Deelnemers aan deze leergang leren succesvol en systematisch te innoveren. Tijdens de leergang gaat het over het innoveren zelf, maar juist ook over hoe deelnemers dit innovatieproces in praktijk kunnen brengen binnen het eigen bedrijf.

"Innovatie is een must, zeker in tijden van transitie waarbij organisaties en medewerkers om moeten gaan met veranderingen die versneld op de tuinbouwsector afkomen. Door mee te gaan met deze transitie, te innoveren en te anticiperen kan de sector een toonaangevende kennispartner zijn voor de rest van de wereld." World Horti Center onderstreept dit en start daarom op woensdagmiddag 23 september in samenwerking met de Rotterdam School of Management/Erasmus University de academische leergang Innovation Management Horticulture.

De leergang is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van innovatieve bedrijven in de tuinbouwsector, die regelmatig met new business development en innovatie te maken hebben. De leergang start op woensdag 23 september, waarna 6 woensdagavonden achter elkaar volgen in World Horti Center.

De deelnemers leren tijdens de leergang succesvol en systematisch innoveren, gebaseerd op de zogeheten Industry 4.0. Door middel van theorie, cases en oefeningen dragen hoogleraren tijdens acht inhoudelijke modules kennis over rondom innoveren, toegespitst op de glastuinbouw. Het innoveren zelf  wordt behandeld, maar ook hoe dit innovatieproces toe te passen in de praktijk binnen het eigen bedrijf. Thema’s daarbij zijn: scenario ontwikkeling, creativiteit en design, innovatiestrategie, portfoliomanagement, leiderschap en teams, de organisatie van innovatie en open innovatie.

Het programma is opgezet door prof.dr.ir. Jan van den Ende, leerstoelhouder ‘Innovation in Horticulture’ en de inhoudelijke modules worden aangeboden door prof.dr. Daan Stam, dr. Claire Stolwijk, dr. Dirk Deichmann en prof.dr.ir. Jan van den Ende. Na een succesvolle afronding van het programma ontvangen de deelnemers het certificaat ‘Innovation Management in Horticulture’ van de Erasmus University.

De leerstoel ‘Innovation in Horticulture’ is een initiatief van de Stichting Hagelunie en ondergebracht bij de Rotterdam School of Management/Erasmus University. De opdracht van de leerstoel is het bevorderen van innovatie in de sector door het doen van onderzoek en het realiseren van actieve kennisverspreiding over innovatie en risicomanagement. De verbinding met de sector én de praktijkgerichte invulling is uitgangspunt. 


10-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS