zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Glastuinbouw Nederland zoekt bedrijven voor project Tuinbouw als Tussenjaar

Glastuinbouw Nederland zoekt bedrijven voor project Tuinbouw als Tussenjaar

Glastuinbouw Nederland is een nieuw project gestart om jongeren al werkend ervaring op te laten doen in de tuinbouw en hen te laten ontdekken waar hun interesses en talenten liggen. Jongeren die niet weten welke studie zij na hun middelbare school willen volgen, kiezen vaak voor een tussenjaar. Met het project "Tuinbouw als Tussenjaar" speelt Glastuinbouw Nederland hier op in. De insteek van het project is dat jongeren voor maximaal een jaar in dienst treden bij het bedrijf waar zij aan het werk gaan. Tijdens dit jaar krijgen zij de gelegenheid om in de praktijk kennis te maken met vakgebieden die hen interesseren.

Om van het project een succes te kunen maken is Glastuinbouw Nederland op zoek naar bedrijven die hier graag aan willen meedoen. Bedrijven waar een scholier of student werkzaam is, die niet weet welke opleiding hij of zij wil gaan volgen, maar die wel de potentie heeft voor een loopbaan in de glastuinbouw, kunnen zich melden. Aansluitend wordt een gesprek georganiseerd om de mogelijkheden te bespreken.

In het tussenjaar gaan de jongeren gewoon aan het werk en verdienen een normaal salaris. Daarnaast wordt hen de gelegenheid geboden in de praktijk kennis te maken met de vakgebieden die hen interesseren. Denk hierbij aan logistiek, ict, techniek en marketing. De jongere wordt gedurende het jaar gecoacht om op basis van de eigen ervaring de juiste (studie)keuze te maken.

Het project wordt gefinancierd door Fonds Colland Arbeidsmarkt. Naast salaris heeft het deelnemende bedrijf dus geen extra kosten, maar wel de beschikking over een jonge, gemotiveerde medewerker. Daarnaast kweekt het ambassadeurs voor de sector.

Voor meer informatie over het project Tuinbouw als Tussenjaar, of het maken van een afspraak kan contact worden opgenomen via: e-mail: tuinbouwtussenjaar@glastuinbouwnederland.nl, of via telefoonnummer: 06 225 172 34.
 

Leandra de Boef | 10-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS