zaterdag 16 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Samenwerking Floriade en SIGN in innovatieve projecten Floriade Expo 2022

Samenwerking Floriade en SIGN in innovatieve projecten Floriade Expo 2022

Voor de Floriade Expo 2020 realiseren Floriade en SIGN samen een aantal innovatieve projecten. Zowel in aanloop naar Floriade als tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling zijn deze innovaties al zichtbaar. Zo wordt er gewerkt aan de Sky garden, een circulaire ontmoetingsruimte vervaardigd van reststromen uit de tuinbouw, twee educatieve speeltuinen en biobased lampen en kroonluchters. 

Daarnaast heeft SIGN voor de entreegebouwen het initiatief genomen om een challenge uit te roepen in samenwerking met ministerie van LNV: ontwikkel een modulair en circulair bouwsysteem met reststromen uit de tuinbouw. De twee organisaties willen met de challenge een entreegebouw realiseren als test-case met nieuwe biobased circulaire bouwmaterialen en biogrondstoffen.

Biobased kroonluchters en lampen van mycelium: Lampen op basis van reststromen uit de tuinbouw voor het Growing Pavilion dat al tijdens Floriade Preview te zien is.

Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 B.V. is zeer te spreken over de samenwerking met de strategische innovator ter versterking van de tuinbouw. "Met het thema Growing Green Cities inspireren wij bezoekers om groener en gezonder te leven. Dit sluit naadloos aan op de thema’s van SIGN en de projecten die we samen initiëren."

De circulaire ontmoetingsruimte Sky Garden zit vol groene innovaties, die het leven op kantoor prettiger maken. Denk hierbij aan daglichtsystemen, groene wanden en luchtzuiverende plantensystemen. Sky Garden bestaat uit panelen die gevuld zijn met oesterzwamsubstraat van kwekerij Verbruggen en is gerealiseerd door de startup Fungalogic. In de educatieve speeltuinen ervaren kinderen op een speelse manier hoe de glastuinbouw biologische bestrijders en hommels inzet voor duurzame productie van groenten en bloemen.

De Floriade Expo 2022 wordt gehouden van 14 april tot en met 9 oktober 2022 in Almere.


15-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS