donderdag 1 oktober 2020
FN TOP logo FN TOP add

Startup Corvus Drones gewasmonitoring krijgt support van Startlife Review Board

Startup Corvus Drones gewasmonitoring krijgt support van Startlife Review Board
Startup Covus Drones ontwikkelt een autonoom vliegende drone voor gewasmonitoring in kassen. Onlangs de startup doorgedrongen tot de laatste ronde van het anderhalf jaar durende Wageningse accelerator programma Startlife en krijgt het ondersteuning op het gebied van technologie, strategie en bijvoorbeeld financiën. 
 
Volgens de review board zijn zowel de technologie als het businessmodel van Corvus solide en haalbaar. Daarnaast maakt de ontwikkeling van het bedrijf en het team een mooie groei door. Belangrijk is ook de goede validatie van het product door klanten in de tuinbouw.
 
 
“De ondernemers achter Corvus Drones laten zien op welke manier de Nederlandse tuinbouwsector kan blijven innoveren en nog efficiënter met de bestaande uitgangsmaterialen kan werken. Dit helpt niet alleen de wereld om beter te anticiperen op de bekende globale vraagstukken, maar ook telers om minder afhankelijk te zijn van de schaarse gemotiveerde arbeidskrachten”, aldus Loet Rammelsberg Program Director Startlife.
 
De eerste opkweekbedrijven en veredelaars maken inmiddels gebruik van de kiemplanten telling applicatie van Corvus. De drone vliegt volledig zelfstandig door de kas en maakt met een speciale camera opnames van de kiem- of jonge planten. In minder dan een half uur kan de drone 5000m2 kas met planten monitoren. De beelden worden geanalyseerd door artificial intelligence software en het resultaat is een overzicht van het percentage kiemplanten per tray. De drone maakt met de camera zeer nauwkeurigere metingen in kort tijdsbestek. Het voordeel is meer informatie over de (kiem)planten, daardoor een efficiënter (groei)proces tegen lagere kosten.
 
De ambitie van Corvus is om applicaties te ontwikkelen op het gebied van kiemplant telling, gewasmonitoring, stress meting en ziektedetectie in de (glas)tuinbouw. De drone van Corvus is een platform waaraan verschillende type camera’s gekoppeld kunnen worden. Zo zijn ook de eerste stappen gezet om bijvoorbeeld plantgrootte van (pot)planten te beoordelen, zodat sorteermachines efficiënter afgesteld kunnen worden. 
 

 


16-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWAnthura


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS