donderdag 1 oktober 2020
Rijksoverheid COVID-19 FN TOP logo

Delphy legt demoveld met groenbemesters aan bij Overijsselse boomkweker

Delphy legt demoveld met groenbemesters aan bij Overijsselse boomkweker

Delphy heeft afgelopen week vanuit het POP III project 'Meer weten van Water, bodem en waterkwaliteit' een demoveld aangelegd met 6 verschillende groenbemesters. Het demoveld is aangelegd op een perceel van een boomkweker in het Overijsselse Saasveld. De groenbemesters zijn gezaaid in stroken van 3 meter breed. Er wordt onder andere gekeken naar het effect van de groenbemester op aaltjes

Het onderzoek in Saasveld moet ook duidelijk maken in hoeverre de inzet van een groenbemester bijdraagt aan de verbetering van de bodemvruchtbaarheid en de bodemkwaliteit. Ook moet duidelijk worden in hoeverre groenbemester goed in te passen zijn binnen de bedrijfsvoering van een boomkwekerij.

In het najaar zal een bijeenkomst plaatsvinden, waarbij de effectieve organische stofvoorziening van de groenbemesters besproken wordt en alle voor- en nadelen met betrekking tot aaltjes in relatie tot de inzet van groenbemesters. Het perceel is in kaart gebracht door middel van een bodemscan, zodat er voldoende informatie beschikbaar is over de bodemkwaliteit van het perceel.

bron: Delphy 


27-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS