donderdag 29 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Global G.A.P. speelt in op strengere eisen milieuregistratie

Global G.A.P. speelt in op strengere eisen milieuregistratie

Uiterlijk 31 december van dit jaar moeten alle aanvoerders van Royal FloraHolland een digitale milieuregistratie voeren. Op dit moment is er maar één partij die voldoet aan de gestelde normen voor milieucertificering en dat is MPS. Binnenkort komt hier echter verandering en kunnen kwekers kiezen met wie zij in zee gaan: GreenlinQdata en GlobalG.A.P. werken aan een complete oplossing voor Nederland en een aantal andere Europese landen.

GlobalG.A.P. gaat voor het invullen van de digitale milieuregistratie-eis samenwerken met bestaande farm-management systemen of registratietools. In Nederland pakt registratietool GreenlinQdata dit op. Naar verwachting maken zij eind september hun prijzen bekend, en kunnen kwekers dit jaar nog starten met registeren. 

Ook werkt het aan een tijdige oplossing voor de gevraagde milieucertificering. Het huidige GlobalG.A.P. certificaat is geen milieucertificaat. Het is "alleen" gericht op het aantonen van een 'verantwoorde' productie (Good Agricultural Practices). Ook dit gaat nu veranderen. Daarnaast komt GlobalG.A.P. met een apart milieuprogramma. Wanneer dat zo ver is, biedt het samen met GreenlinQdata een complete oplossing voor digitale milieuregistratie en milieucertificering. Ook voor kwekers in Duitsland, België, Italië en Spanje wordt gewerkt aan een oplossing in samenwerking met andere registratietools.

MPS

Het vernieuwde certificaat MPS ABC 3.0 voldoet al aan de vereisten. Voor Nederlandse kwekers heeft MPS inmiddels hun tarieven verlaagd. Er is een prijs vastgesteld voor het eerste jaar registreren. In het tweede jaar geldt een certificeringstarief - dat MPS vooral voor kwekers met een klein teeltoppervlak heeft verlaagd - en een hectaretoeslag.

bron: Royal FloraHolland

 


25-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS