donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Rabobank gaat Customer Due Dilligence-activiteiten centraler aansturen

Rabobank gaat Customer Due Dilligence-activiteiten centraler aansturen

Rabobank start per 1 september met een nieuwe organisatiestructuur voor alle Customer Due Diligence-activiteiten (CDD). Het opent verspreid over het hele land acht nieuwe uitvalsbases vor het CDD-werk dat momenteel nog grotendeels gedaan wordt door en op lokale kantoren. Met een meer centrale aansturing van lokale centra verwacht de bank een slag in efficiëntie te kunnen maken en een meer uniforme werkwijze uit te rollen.

Customer Due Dilligence staat ook wel bekend als Know Your Customer (KYC) en dat is ook precies waar het om gaat: weten met wie je zaken doet. Door CDD op de juiste manier toe te passen voorkomen financiële instellingen dat zij worden misbruikt voor verkeerde doeleinden, zoals fraude of witwassen. Door zoveel mogelijk onderzoek te doen naar de klant kan een financiële organisatie ervoor zorgen dat haar integriteit geen gevaar loopt. CDD omvat procedures, processen en maatregelen met betrekking tot de identificatie en verificatie van de identiteit van klanten, de acceptatie en risicobeoordeling van klanten en de monitoring van klanten, rekeningen en transacties.

Het bestrijden van financiële criminaliteit staat net als bij andere banken ook bij Rabobank hoog op de agenda. Voortschrijdend inzicht over het belang van de rol van poortwachter van het financiële systeem én druk vanuit de toezichthouder hebben banken ertoe gebracht vele miljoenen te investeren in deze maatschappelijk belangrijke taak. Bij Rabobank worden deze activiteiten nu nog uitgevoerd binnen kringen van lokale vestigingen, die op hun beurt weer in nauw contact staan met Rabo Nederland.

Met de overstap naar een structuur van acht uitvalsbases verdwijnt het lokale karakter in zekere mate naar de achtergrond. Deze vestigingen worden losgekoppeld van de lokale bank en voortaan direct aangestuurd door Rabo Nederland. Het lokale karakter wordt volgens de bank echter wél behouden in de spreiding van de centra. “Er is bewust gekozen voor een landelijke spreiding, omdat we geworteld zijn in de regio”, verklaarde een woordvoerder onlangs tegenover de Leeuwarder Courant, waar ook één van de nieuwe centra gevestigd wordt. “Ook voor de werving van personeel is het beter.

De centra komen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Leeuwarden, Groningen, Hengelo (OV), Elst (GD) en Sittard. Rabobank kiest met de bundeling van activiteiten ook voor een bundeling van specialistische kennis. Elk centrum kent zijn eigen specialisme. Zo zijn sommige locaties sterk gefocust op financiële holdings, andere op stichtingen en goede doelen en weer andere op transactiemonitoring. Met deze keuze hoopt Rabobank effectiever om te kunnen gaan met het buitengewoon arbeidsintensieve werk dat CDD voorlopig nog steeds is.

De acht nieuwe uitvalsbases worden aangevuld door een ‘complexe dossiers-centrum’, dat nu nog in Zeist is, maar binnenkort verhuist naar Utrecht. Wanneer de generalisten op de reguliere uitvalsbases er zelf niet uitkomen, sturen zij de dossiers door naar dit centrum, waar speciaal opgeleide medewerkers er verder induiken. 

bron: banken.nl


28-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Adomex


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS