woensdag 21 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Bloemenbureau dient aanvraag in voor EU-promotienoodfonds

Bloemenbureau dient aanvraag in voor EU-promotienoodfonds

Per 1 juli heeft de Europese Unie (EU) een promotienoodfonds van tien miljoen euro opgericht voor sectoren die ernstig door corona zijn geraakt. Ook de sierteeltsector valt hieronder. Bloemenbureau Holland (BBH) heeft namens zes partijen een aanvraag ingediend bij dit fonds. Hiermee wil het een in 2021 een gezamenlijke en internationale promotiecampagne voor bloemen en planten realiseren. De toekenning van de EU-fondsen vindt eind oktober 2020 plaats.

De tien miljoen euro is eenmalig beschikbaar: vijf miljoen euro voor een campagne in een specifiek land en vijf miljoen euro voor een internationale promotiecampagne. Het noodfonds financiert 85 procent van promotiecampagnes, de overige 15 procent moet door de indienende partij(en) gefinancierd worden. De subsidie is bedoeld voor campagnes in 2021.

Bloemenbureau Holland heeft de aanvraag ingediend namens Blumenbüro Österreich (Oostenrijk), VLAM (België), BAOPN (Bulgarije), FloraDania (Denemarken) en Val’Hor (Frankrijk). Met de subsidieaanvraag mikken de partijen we op een totaalbedrag van € 1,9 miljoen euro inclusief 85 procent EU-financiering. De campagne zal zich, naast Nederland en de vijf andere betrokken landen, ook richten op Duitsland. “We zijn er trots op dat deze partijen zoveel vertrouwen in de expertise van het Bloemenbureau hebben”, vertelt Dennis van der Lubbe, directeur van Bloemenbureau Holland. “Zowel om met het juiste creatieve campagneconcept te komen, als om de formaliteiten van de aanvraag af te handelen. Deze rol hebben we dan ook met trots en enthousiasme opgepakt.”

De aanvraag is ingediend met ondersteuning van een speciaal opgerichte adviesraad voor deze aanvraag, bestaande uit: ENA (European Nuerserystock Association), Union Fleurs (International Flower Trade Association), BGI Duitsland en de Italiaanse organisaties ANCEF en ANVE en de VBN.


01-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS