donderdag 26 november 2020
FN TOP add 2010TOP  Retail Solutions

Groenland houdt het als bedrijf zeker vol tijdens de corona-crisis

Groenland houdt het als bedrijf zeker vol tijdens de corona-crisis

Deze week kreeg Groenland in Aalsmeer bezoek van Royal FloraHolland CEO Steven van Schilfgaarde, Chief Strategie & Transformatie Francoise Dings en CCO Ruud Knorr. Zij gaan langs bij een aantal bedrijven uit de sierteeltsector om er achter te komen hoe de kwekers en kopers de afgelopen corona maanden hebben doorstaan. Wij houden het als bedrijf zeker vol, zegt Groenland-CEO John Celie tijdens het bezoek..

"We schoten in de paniek-modus, dat mag je gerust weten", vertelt Celie. "Alles valt weg en zeker voor dagverse producten als bloemen waren de problemen groot in de crisis." Het bedrijf kon snel schakelen en keek hoe ze hun klanten konden ontzorgen. Distributie en verkoop konden voor een groot deel gelukkig blijven doorgaan. "De supermarkten bleven open en ook de directe leveringen gingen door, dat was erg belangrijk voor ons. Wij zijn namelijk vooral retailspecialisten. Ook deden we mee aan Redjeboeketje.nl: prachtige boeketten werden gedoneerd aan geïsoleerde ouderen. Een mooie actie die ook veel telers de crisis door hielp."

Inmiddels weer opschalen

Groenland BV in Aalsmeer faciliteert een aantal bedrijven in de sierteeltsector: Bouquetnet, Spira, Celieplant, Bloominess, E-Bloom.nl en Greenpackers. Er werken in totaal 215 mensen, waarvan 107 in Nederland. Een groot deel zit in Zweden, want met Spira Blommor heeft Groenland daar een stevige voet aan de grond. "We hoefden niemand te ontslaan. Door het aantal tijdelijke uitzendkrachten te minimaliseren, konden we doorgaan en inmiddels zelfs weer opschalen." Om de spirit erin te houden, was er veel contact met de klanten, leveranciers en werknemers. "Praten, meewerken en ook veel vanuit huis aan het werk. We probeerden aan alle kanten de sfeer er goed in te houden. Ook hadden we een leuke ruilactie met een lokale bakker: voor al onze mensen een tas vol brood en zij ontvingen boeketten."

Voor de komende tijd ziet Celie wel problemen in het aanbod bloemen met name uit de import landen. "Er is straks een tekort aan bloemen, dan duurt het lang voordat de goede balans in de markt weer terug is. Maar wij houden het als bedrijf zeker vol. We zitten vol ambitie en hebben er zin in. Zo'n crisis is moeilijk en vergt veel energie, maar het maakt het ondernemen alleen maar intenser en leuker."

bron: Royal FloraHolland 


02-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS