donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

MeetUp Floriculture: innovatie als reset van keten en ontwikkeling van sierteelt

MeetUp Floriculture: innovatie als reset van keten en ontwikkeling van sierteelt

Op donderdag 10 september organiseert Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) de MeetUp Floriculture. De Nederlandse sierteelt staat voor een aantal grote uitdagingen. Duurzaamheid in de teelt en keten is al langer een issue, maar door de ontwikkeling in de keten door COVID-19 lijkt het duidelijker dan ooit dat er een reset nodig is. Topsector T&U ziet innovatie als een van de sleutels voor een reset van de keten en de ontwikkeling van de sierteelt. Tijdens de MeetUp Floriculture staat deze reset centraal: hoe moet deze plaatsvinden en welke stappen zijn er nodig?

Met sprekers als Guido Landheer, plaatsvervangend DG agro Internationaal van het Ministerie van LNV, Henk Westerhof, voorzitter Anthos, en Judith Schueler en Jan Westra, respectievelijk voorzitter en lid van het kernteam Scenariostudie, wordt een verkenning gedaan waarom een reset eigenlijk nodig is.

Tijdens een digitale lunch gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over welke oplossingen en innovaties er nodig zijn voor een goede reset. In het derde deel van het programma bespreken de initiatiefnemers de resultaten met een aantal toonaangevende captains of industry, zoals Jan van Dam, CCO Dutch Flower Group, Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland, Sjaak van der Tak,voorzitter Glastuinbouw Nederland, Stefan van Vuuren, commercieel directeur Porta Nova, Stefan van der Heijden, directeur Research & Breeding Royal Van Zanten en Jaap Bond, boegbeeld Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Het programma kent een volledige online opzet voor de deelnemers. De MeetUp vindt plaats op donderdag 10 september van 11.00 tot 14.00 uur. Aanmelden kan via deze link.


02-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Adomex


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS