woensdag 21 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Stand van zaken rond digitaal landelijk veilen

Stand van zaken rond digitaal landelijk veilen
Royal FloraHolland veilt momenteel nog op drie locaties. Maar dat zal neit lang meer duren. Er wordt hard gewerkt om één van de speerpunten van de strategie van Royal FloraHolland, Landelijk Veilen, te realiseren. Wordt er nu nog op drie locaties geveild, straks wordt dat landelijk, onafhankelijk van locatie.
 
De voorbereidingen zijn in volle gang. Onder de foto geeft Royal FloraHolland een update per onderdeel:
 

100% KOA

"Kopen op Afstand (KOA) is een voorwaarde voor Landelijk Veilen. Om kopers toegang te blijven bieden tot het breedste en diepste aanbod bloemen en planten én u voor te bereiden op de overstap naar de landelijke digitale klok, is het van belang dat kopers vóór 2 november overstappen naar een KOA Tribune Werkplek. Vanaf dat moment zullen alle tribunewerkplekken worden omgezet naar een KOA Tribune Werkplek en is dat de enige mogelijkheid om vanaf de tribune in te kopen op de klokken van Royal FloraHolland."

Kopers werkplek

"We bouwen de tribunewerkplekken om naar een KOA Tribune Werkplek. Maar er is méér mogelijk. We willen graag weten wat kopers drijft om in te kopen op een Royal FloraHolland-locatie? En waarom niet vanaf een andere locatie, bijvoorbeeld het eigen bedrijf. Daarover willen wij graag met kopers van gedachten wisselen. Waar zou zo\'n werkplek op een van de locaties van Royal FloraHolland aan moeten voldoen? Welke wensen en eisen zijn er voor zo\'n fraaiere werkplek? En wat zou dit mogen kosten? Om goed inzicht te verkrijgen, zullen wij binnenkort een enquête sturen aan kopers."

Logistiek en transport

"Ook logistiek en transport veranderen. We gaan onze logistiek efficiënter inrichten en transport tussen vestigingen optimaliseren. Hoe gaat dat in zijn werk? De producten komen aan op één van de Royal FloraHolland-locaties. Dat hoeft niet per se de locatie te zijn waar wordt ingekocht. Bijvoorbeeld, er wordt ingekocht op de klok in Aalsmeer, terwijl de producten in Naaldwijk staan. Wij verzorgen vervolgens het transport tussen de exportlocaties."

Verbeterde productinformatie

"Een van de consequenties van onze nieuwe logistiek is dat er op termijn geen karren meer voor de klok zullen langsrijden. Om tot een aankoopbesluit te komen, wordt betrouwbare productinformatie nóg belangrijker. De productinformatie is helaas niet altijd betrouwbaar. Daar gaan we aan werken, samen met kopers én met kwekers. Want van betrouwbare productinformatie wordt uiteindelijk iedereen beter."

Digitale Landelijke Klok

"Met de nieuwe digitale klok concentreren we vraag en aanbod in Floriday. Er komt daarmee in Floriday naast Directe Verkoop en Klokvoorverkoop ook een Digitale Landelijke Klok beschikbaar voor alle kwekers en kopers. Daarmee hebben we één marktplaats waar kwekers het breedste, diepste en ook duurzame aanbod van bloemen en planten wereldwijd beschikbaar maken. En waar kopers dit, via alle beschikbare handelskanalen, inkopen. En dat allemaal digitaal."

bron: Royal FloraHolland

 


04-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS