woensdag 21 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Houdbaarheid online bestelde boeketten boven verwachting

Houdbaarheid online bestelde boeketten boven verwachting

Door corona heeft het online bestellen van bloemen een enorme vlucht genomen. Chrysal International en e-Flora onderzochten in samenwerking met de Universiteit van Wageningen hoe de kwaliteit van de online boeketten is en of de klant daadwerkelijk binnen krijgt wat er besteld is. 

Bij negen online boeketbezorgers werd een boeket besteld met dezelfde waarde van €20,-. Er werd gekeken naar hoe lang de bloemen in het boeket mooi blijven, of er bloemenvoeding is meegeleverd en of het boeket overeenkomt met de afbeelding op de website. Ook is er gekeken naar de kwaliteit van de bloemen bij aankomst, na vijf dagen en na zeven dagen. Vrijwel alle boeketten bevatte bloemen van goede kwaliteit bij aankomst. Na vijf tot zeven dagen werden verschillen tussen de boeketten goed zichtbaar. Vooral de boeketten van partijen waarbij minder of geen bloemenvoeding werd meegegeven bleven minder lang mooi.

Uit eerder onderzoek van Chrysal International is gebleken dat de consument het belangrijk vindt, dat zij het boeket ontvangen zoals getoond op de website. Dit is een uitdaging voor de online boeketbezorger en het gaat vaak goed. Echter komt het voor dat het boeket niet overeenkomt met de afbeelding op de website. Soms verschillen alleen de bloemen maar zijn de kleuren hetzelfde en soms is het een compleet ander boeket dan op de website.

Kwaliteit

Consumenten verwachten zelfs dat het boeket minstens 8,5 dagen mooi blijft. De boeketten die online besteld zijn, voldoen aan deze verwachting met een gemiddelde van 10,8 dagen. Om de kwaliteit van de bloemen te behouden, is de juiste manier van verzending belangrijk en of er wel of geen bloemenvoeding bij het boeket gedaan wordt. Bij vrijwel alle geteste boeketten werd bloemenvoeding meegeleverd, maar helaas niet bij alle boeketten de juiste hoeveelheid. Zo was er aan sommige grote boeketten een zakje voor slechts 0,5 liter water bevestigd, terwijl deze boeketten vaak minstens 2 liter water nodig hebben. Door onderdosering van bloemenvoeding krijgen de bloemen niet voldoende voedingsstoffen. Dit was ook terug te zien in de resultaten. De online bloemisten die een 1 liter of 2 liter sachet meegaven hadden volgens het onderzoek aanzienlijk betere resultaten. Een kwart van de boeketten bleef niet de gewenste 8,5 dagen mooi. Dit waren vooral de boeketten waarbij geen of te weinig bloemenvoeding werd meegeleverd. 


10-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS