woensdag 21 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Desch Plantpak neemt IPP-fabrieken over

 Desch Plantpak neemt IPP-fabrieken over

Desch Plantpak (Desch) neemt per 9 september 2020, alle bedrijfsactiviteiten over van IPP. Na de overname van EPLA B.V. is dit de tweede keer dat Desch een toonaangevende spuitgietfabrikant overneemt.

IPP heeft twee fabrieken, één in Nederland – IPP Holland BV – en één in Polen – Interplast Plastic Products Sp.z.o.o.. Met de acquisitie van IPP versterkt Desch haar positie als één van de leidende producenten van thermovorm- en spuitgietproducten voor de professionele tuinbouw, met productiefaciliteiten in Nederland, VK en Polen.

“Wij hadden al geruime tijd de ambitie onze spuitgietcapaciteit uit te breiden. IPP sluit perfect op ons aan, met complementaire producten en een sterke marktpositie, ook in Oost-Europa”, aldus Desch’ Managing Director Jan Willem Wieringa.

Ook IPP zelf is verheugd met de overname. “Ik ben net 71 geworden en ik zocht vooral naar continuïteit voor mijn medewerkers. Bij Desch heb ik die gevonden. En we kennen elkaar al jaren, dat heeft ook zeker geholpen bij de beslissing”, vertelt Eigenaar Henk Aufderhaar.  Leuk detail is dat Aufderhaar in 1979 startte met het produceren van potten met behulp van machines van het bedrijf dat nu EPLA is.

Desch en IPP samen beschikken over meer dan 70 spuitgietmachines, verspreid over productiecentra in het VK, Nederland en Polen. Het bedrijf telt ruim 300 medewerkers en de gezamenlijke omzet bedraagt circa € 80 miljoen, inclusief thermovorm.

 


10-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS