donderdag 29 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Decorum gaat naast marketing ook verkoop voor kwekers doen

Decorum gaat naast marketing ook verkoop voor kwekers doen

Telersvereniging en marketingorganisatie Decorum gaat naast de marketing voortaan ook de verkoop van bloemen voor een aantal van haar leden doen. Per 1 oktober treedt Kristel Emmerik in dienst van de organisatie en neemt de verkoopservice voor haar rekening. Emmerik is geen onbekende in de sierteeltsector. Momenteel werkt ze voor Flamingo en daarvoor is heeft ze ruim 5 jaar als inkoopster bij Enigma Flowers gewerkt.

In haar nieuwe rol bij Decorum is Emmerik verantwoordelijk voor de verkoop van het bloemenassortiment van Van Seters Trosrozen, Van der Valk Groenesier, W.F. Leenen, Boers Amaryllis, Van der Gulik, Straathof Hyacinten en Van Noort Hyacinten. Voor hen zal Emmerik een deel van de dagverkoop organiseren vanuit de Decorum box in Naaldwijk, evenals een deel van het relatiebeheer overnemen. De verkoop betreft zowel Decorum kwaliteit, als de A1 en A2 kwaliteit.

"Voor ons is het ondoenlijk om met een seizoensproduct als narcissen een persoonlijke verkoopster in dienst te nemen, deze service komt daarom als geroepen. Dat geldt voor meerdere van de deelnemende (seizoens)kwekers. Fijn om de krachten met elkaar te bundelen. Bovendien zien we het aandeel directe verkoop in bloemen enorm groeien, door de komst van Kristel kunnen we hier meer aandacht aan besteden" aldus Jaco Leenen, directeur van W.F. Leenen in Voorhout. 

Decorum-directeur Raymond Hedges is erg blij met deze stap. “Marketing en verkoop moeten zo dicht mogelijk bij elkaar liggen. Het doel blijft om het Decorum merk te positioneren bij eindklanten en uiteindelijk ook consumenten, maar in een snel veranderende sector is het voor onze kwekers en Decorum belangrijk om verder te professionaliseren. Het bieden van een verkoopservice past bij de strategie van onze vereniging.” Op de vraag of dit het begin is van een eigen verkoopbureau, geeft Hedges nog geen antwoord. “Veranderingen op vlak van digitalisering, overnames en achterwaartse integratie gaan snel. Daar gaan wij op inspelen, links of rechtsom” aldus Hedges. 


28-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Adomex


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS