dinsdag 20 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Delphy gaat samenwerking aan met 30MHz

Delphy gaat samenwerking aan met 30MHz

Onderzoeks- en adviesbedrijf Delphy gaat samenwerken met dataplatformleverancier 30MHz om versneld te kunnen digitaliseren. Het zet daarbij het dataplatform van 30MHz in als analysetool onder haar consultants. Tegelijkertijd ontwikkelt het zelf teeltgerelateerde applicaties. Deze komen op hun beurt beschikbaar voor alle gebruikers van het platform in een appstore-achtige omgeving.

Door op deze manier de samenwerking aan te gaan krijgen de consultants van Delphy steeds meer mogelijkheden in handen om telers bij te staan bij het verbeteren van de teelt en zet 30MHz de volgende stap naar een uitrol van het platform binnen de tuinbouw.

Aad van den Berg, manager van Delphy Digital, is blij met de samenwerking. "De samenwerking is eigenlijk vier jaar geleden al begonnen op projectbasis. En die werd intensiever door de Autonomous Greenhouse Challenge. Daarin hebben we de systematiek ontwikkeld om data-gedreven het klimaat aan te sturen." 30MHz is zelf niet bekend met de tuinbouw. "Hun kennis en kunde is complementair aan wat wij willen bereiken in onze digitaliseringsstrategie. Dit stelt ons in staat onafhankelijk en betrouwbaar te blijven", vevolgd Van den Berg

De eerste applicatie die gehost zal worden op het 30MHz platform is de Delphy Climate Profiler. Binnen deze applicatie wordt kennis van Delphy vertaald naar een applicatie die realtime teeltadvies geeft. De applicatie is ontwikkeld en ingezet gedurende de Autonomous Greenhouse Challenge afgelopen voorjaar, en inmiddels is uitgetest bij een aantal praktijkbedrijven.

30MHz CEO Sytse Zuidema is trots op de samenwerking: "We hebben allebei veel in de relatie geïnvesteerd. Dat heeft geleid tot vertrouwen en uiteindelijk in een contract. Delphy is een enorm kennisbedrijf. En zij zullen steeds gedetailleerdere informatie gebruiken om het teeltproces te begeleiden. Met als resultaat dat telers met minder middelen meer productie kunnen draaien. En wat 30MHz daarnaast zet voor de toekomst is dat proces via een platform verder te kunnen brengen", aldus 30MHz CEO Sytse Zuidema.


30-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 De Hofmakerij stagemarkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS