maandag 19 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Van gewasbescherming tot persoonsbescherming met UV luchtontsmetters

Van gewasbescherming tot persoonsbescherming met UV luchtontsmetters

In deze tijd van Corona werkt veel kantoorpersoneel vanuit huis. In de tuinbouw is dat veelal niet mogelijk: Het gewas moet verzorgd worden. De tomaten moeten geplukt worden. “Dus we zien dat de lunchruimtes bij onze klanten aangepast worden: Tafels verder uit elkaar. Minder stoelen per tafel. Dat zijn goede maatregelen om het personeel tijdens de koffiepauze of de lunch te beschermen tegen infecties via de lucht”, vertelt Arne Aiking, directeur van CleanLight.

Een aantal grote tuinbouwbedrijven heeft inmiddels nog verdere maatregelen genomen om de veiligheid van hun personeel te waarborgen. Ze kenden de luchtonstmetters al uit hun kas, uit hun weefselkweek laboratorium, of uit hun koele opslag. Die worden in de sierteelt en de groenteteelt ingezet om te voorkomen dat Botritis sporen via de lucht op het product terecht komen. Diezelfde apparatuur wordt nu ook toegepast in de kantine van grote tuinbouwbedrijven, om de veiligheid van het personeel te waarborgen.

CleanLight is leverancier van dit soort luchtontsmetters. "1 CleanLight Air kan de luchtkwaliteit in een ruimte van ongeveer 100 kubieke meter waarborgen. Dus, de meeste bedrijven hangen er eentje in kantoorruimtes en in iedere hoek van de kantine. Dat is betaalbaar, en de installatie is eenvoudig. Er komt geen ozon vrij. En er is geen sprake van gevaarlijk UV strooilicht, dus de apparatuur draait gewoon veilig dag en nacht door, ook als er personeel aanwezig is in de ruimte”, aldus accountmanager Arjo van der Sluis.

De CleanLight Air is een kant en klaar apparaat dat aan de muur kan worden gemonteerd. De ingebouwde ventilator zuigt de lucht door het apparaat heen waardoor de lucht wordt a) gefilterd, b) ontsmet met UV en c) geïoniseerd. Het vermogen van totaal 65 Watt komt uit een normaal driepolig stopcontact.


02-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2104Reflect4Business


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS