donderdag 3 december 2020
FN TOP logo FN TOP add

The Green Community opent eerste permanente ympa shop in Gent

The Green Community opent eerste permanente ympa shop in Gent

The Green Community opent op 22 oktober een permanente ympa shop in het historische stadcentrum van Gent. Het coöperatieve netwerk van Belgische en Nederlandse kwekers, veredelaars en aanverwante toeleveranciers lanceerde ruim twee weken geleden al de ympa 'market' in de Cash & Carry Meulestede te Gent. Nu volgt dus ook de eerste fysieke winkel om lokaal en duurzaam geteelde planten en bloemen onder de naam ympa aan de consument te presenteren.

Het ympa aanbod is ook te vinden op de website ympa.be. In de loop van de maand november volgt de webshop. The Green Community is een initiatief van Luc De Bruyne, Bob Douliez en Patrick Vanbelleghem. Er zijn op dit moment vooral Vlaamse tuinbouwbedrijven lid van The Green Community, maar inmiddels zijn ook drie Nederlandse sierteeltbedrijven  lid geworden: Stolk Flora, Forever Plants en Floricultura.

"Al in een vroeg stadium kwamen wij in aanraking met het gedachtengoed van The Green Community. Wij bemerkten een goede klik en constateerden dat Floricultura voor nagenoeg dezelfde waarden staat. Vandaar dat wij meteen lid zijn geworden", aldus Wart van Zonneveld, strateeg en duurzaamheidsexpert bij Floricultura. 

"Dat er in eerste instantie veel Vlaamse tuinbouwbedrijven zich hebben aangesloten is natuurlijk een verdienste van de drie Vlaamse Founding Fathers en met name Luc De Bruyne, die als ex-kweker zelf een enorm netwerk heeft" vult Marc Eijsackers, marketing manager van Floricultura aan. "Met de vorming van de ympa winkels creëren we een gesloten ecosysteem waarin we de propositie goed kunnen uitdragen. Dat we dat als veredelaar niet uitsluitend zelf kunnen doen is duidelijk. Daarom zijn we erg blij dat onze klant Stolk Flora zich ook heeft aangesloten", aldus Eijsackers.

Stolk Flora is via Floricultura in contact gekomen met The Green Community en was direct enthousiast. "De visie van The Green Community sluit naadloos aan bij onze visie met Your Natural Orchid: kweken met respect voor de aarde. Bij consumenten bemerken wij een sterke behoefte naar duurzaam gekweekte producten, met ympa bieden we deze consumenten nu producten die écht duurzaam zijn", legt Koen van Koppen, financieel directeur van Stolk Flora, uit.


12-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2011 TheRecruitingSpecialist


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS