donderdag 3 december 2020
FN TOP logo FN TOP add

WUR en stichting De Groene Stad formaliseren samenwerking

WUR en stichting De Groene Stad formaliseren samenwerking

Stichting De Groene Stad en Wageningen University & Research gaan nauwer samenwerken om het belang van groen binnen en buiten de stad op de kaart te zetten. Beide partijen werken al jaren samen, maar met het toetreden van WUR tot het partnerprogramma is de samenwerking nu ook formeel.

“Door klimaatverandering en de aandacht voor stedelijke ontwikkeling, is kennis over groen in de stad van groot belang”, aldus Leon Smet, secretaris van stichting De Groene Stad. Een groene omgeving heeft veel voordelen. Het heeft een positief effect op de gezondheid van mensen, draagt bij aan de leefbaarheid van een wijk, zorgt voor een goed vestigingsklimaat en is essentieel voor een klimaatbestendige omgeving. “Vooral op vlakken als biodiversiteit, sociale cohesie en gezondheid is de impact van groen voor een stad van grote waarde”, aldus Smet. “Het partnerprogramma van stichting De Groene Stad biedt ruimte en podia om diverse marktpartijen bijeen te brengen en te voorzien van kennis.”

Partnerprogramma

De Groene Stad genereert, verzamelt, bundelt en verspreidt kennis over de meerwaarde van groen in de stedelijke omgeving. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met diverse wetenschappers en universiteiten, waaronder WUR. “WUR doet al jaren onderzoek naar de effecten van groen in de stad,” aldus Charon Zondervan, programmacoördinator Environmental Sciences bij WUR. “Stichting De Groene Stad en haar partners zijn voor ons een belangrijk netwerk. Door de samenwerking tussen bedrijven en overheden kunnen we natuur-gebaseerde oplossingen sneller en beter ontwikkelen en toepassen”.

Groene agenda

WUR en De Groene Stad werken al enkele jaren samen aan kennisontwikkeling in het kader van De Groene Agenda. Binnen dit programma worden verschillende projecten in publiek private samenwerking geïnitieerd en gefinancierd. Bijvoorbeeld ecosysteemdiensten van boomkwekerijproducten, de effecten van planten op het binnenklimaat of het succesvol implementeren van groen in stedelijke ontwikkeling. De wetenschappelijke resultaten worden gedeeld via Groen Kennisnet (www.groenkennisnet.nl).

Europees netwerk

De Groene Stad (www.degroenestad.nl) vormt een internationaal netwerk met zusterorganisaties in diverse Europese landen. Binnen het Europese promotieprogramma ‘Green Cities for a Sustainable Europe’ vinden talrijke nationale en internationale activiteiten plaats (thegreencity.eu). Al deze uitingen en evenementen staan in het teken van voorlichting over de meerwaarde van groen in de stedelijke omgeving.

 


14-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS