donderdag 26 november 2020
2010TOP  Retail Solutions FN TOP add

Rovensa neemt Oro Agri over

Rovensa neemt Oro Agri over

Het Portugese bedrijf Rovensa heeft Oro Agri overgenomen van de Omnia Group. Oro Agri is vooral bekend van de sinaasappelolie die kwekers gebruiken als insecticide. Oro Agri is de afgelopen twee decennia flink gegroeid met een kwalitatief hoogstaand portfolio van gepatenteerde biologische producten.

De afronding van de overname zal naar verwachting plaatsvinden vóór het einde van het jaar 2020. Met de overname van Oro Agri breidt Rovensa haar geografische voetprint verder uit in met name de VS, Azië en Zuid-Afrika. Het bedrijf kreeg eind vorig jaar in Nederland toelating voor de sinaasappelolie Oroganic als insecticide. Het product werd dit voorjaar uitgebreid geïntroduceerd.

“Oro Agri heeft een indrukwekkend biologisch bedrijf opgebouwd met een wereldwijd bekend merk. Zijn kracht op het gebied van regelgeving en intellectuele eigendom, evenals zijn klantgerichte, technische go-to-market-strategie met een met- beide- benen-op de grond-benadering zijn volledig in lijn met de filosofie en principes van Rovensa" reageert Eric van Innis, CEO of Rovensa. "Het ambitieuze en getalenteerde managementteam, een veelbelovende productpijplijn en de aanzienlijke kansen die voortvloeien uit de integratie binnen de bredere Rovensa-groep zullen belangrijke drijfveren zijn voor onze voortdurende ontwikkeling."

Erroll Pullen, oprichter en CEO van Oro Agri: “Het heeft ons twintig jaar gekost, van een eenmansstart tot het opbouwen van leiderschap, productportfolio en distributienetwerk in meer dan 75 landen. Erkenning door telers en distributeurs heeft onlangs de deur geopend  om de Noord-Amerikaanse distributie aanzienlijk uit te breiden, waardoor het aantal verkooppunten in de VS is verdubbeld. In Latijns-Amerika, Europa, Afrika en Azië zijn onze teams ook bezig met substantiële distributie-uitbreidingen."

Rovensa heeft drie divisies: BioControl, dat oplossingen biedt op basis van biologische inputs, zoals plantenextracten en micro-organismen; BioNutrition, dat landbouwgewassen voorziet van speciale voedingsoplossingen voor groei en gezonde ontwikkeling; en Gewasbescherming, dat biologische bedreigingen in gewassen elimineert en voorkomt. Rovensa is gespecialiseerd in het formuleren van duurzame producten die de milieu-impact van de landbouw verminderen, de bijdrage ervan aan klimaatverandering bestrijden en de teelt van gezond voedsel ondersteunen.


23-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS