maandag 27 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

VGB past algemene voorwaarden aan als gevolg van coronacrisis

VGB past algemene voorwaarden aan als gevolg van coronacrisis

De Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) heeft haar algemene leveringsvoorwaarden (AV) en inkoopvoorwaarden (AIV) aangepast op het punt overmacht. Dit als direct gevolg van de coronacrisis. Met de aanpassing zijn handelsbedrijven beter gedekt, zo stelt de VGB.

Daarnaast zijn de algemene leveringsvoorwaarden aangevuld met de passage ‘XI Bijzondere garantie van koper aan verkoper’. Hiermee voldoen de voorwaarden aan de wet ter voorkoming van witwassen en financiering criminele activiteiten.

De aangepaste algemene leveringsvoorwaarden zijn voor VGB leden gratis beschikbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Pools, Russisch en Spaans. De inkoopvoorwaarden zijn verkrijgbaar in het Nederlands, Duits, Engels en Spaans. Niet leden betalen 60 euro per taal.

Bedrijven die de AV en AIV van de VGB willen gebruiken, moeten deze zelf aan de wederpartij bekend maken. "Dit moeten ze op een dusdanige manier doen dat de wederpartij een redelijke gelegenheid heeft gehad van de inhoud kennis te nemen, vóór of bij het totstandkoming van de overeenkomst. Het bewijs van de bekendmaking moet de ondernemer zorgvuldig bewaren." 


29-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS