maandag 18 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Hebben we ons goed voorbereid op Brexit?

Hebben we ons goed voorbereid op Brexit?

Op 29 oktober organiseerde World Horti Center samen met Rabobank het webinar: Brexit: hebben we ons goed voorbereid? De grote opkomst en de hoeveelheid vragen die gesteld werden, geven aan dat de sector nog met veel vragen zit over de komende maatregelen en consequenties van een deal of no deal.

Experts van Rabobank, VNO-NCW, Royal Floraholland, GroentenFruit Huis en Fresh Produce Consortium in Verenigd Koninkrijk hebben de 400 deelnemers aan het webinar ingelicht over de gevolgen van brexit voor de tuinbouwsector en hebben waardevolle tips gegeven.
Zo benadrukten zij het belang om voor te bereiden op alle scenario’s. Samenwerken, vragen stellen aan je (branche)organisaties horen daarbij. Want vast staat dat er veel gaat veranderen.

Suse van Kleef sloot de bijeenkomst af met de woorden: ‘Er zijn nog veel uitdagingen voor de sector en het is lastig je voor te bereiden op een situatie die je nog niet kent. Ik verwacht dat er binnen 2 tot 3 weken wel meer duidelijkheid komt. Het eindspel is begonnen; het lijkt dat de onderhandelingen op basis van juridische teksten zijn begonnen. Maar het kan nog altijd fout gaan, want de partijen onderhandelen namelijk niet alleen met elkaar maar ook met de eigen achterban. Het wordt nog spannend’.

Dat er een vervolg komt is zeker. Zodra er bekend is of er een deal of no-deal brexit komt zal World Horti Center een (internationaal) webinar organiseren met de feiten die dan bekend zijn. 

Wie de presentaties van het webinar wil bekijken, kan dat via deze link doen. Het volledige webinar is hieronder terug te bekijken:

bron: World Hort Center

 


Redactie Floranews | 30-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS