maandag 18 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

FloraHolland houdt aanvoer nauwlettend in de gaten

FloraHolland houdt aanvoer nauwlettend in de gaten

Ook in de ons omliggende landen heeft de tweede coronagolf geleid tot strengere maatregelen. Volgens Royal FloraHolland valt hierdoor de vraag in sommige productgroepen al weg en neemt het aanbod op de klok hierdoor toe. "Voor sommige productgroepen is zelfs al sprake van een toename in het doordraaipercentage", meldt de veiling.

Reden genoeg om de situatie weer nauwlettend in de gaten te houden. Net als tijdens de eerste coronagolf wordt dit gedaan door het Crisis Management Team (CMT) van Royal FloraHolland. Het CMT monitort de vraag en het aanbod per productgroep en is samen met de veilingmeesters in gesprek met de voorzitters van de FPC's om te kunnen acteren waar en wanneer nodig. Dit zou concreet in kunnen houden dat de aanvoerregulering op de klokken van de exportlocaties opnieuw van kracht wordt voor een aantal productgroepen. Hiermee zou een grote hoeveelheid doordraai voorkomen kunnen worden. Tot op heden is dit deze maatregelen nog niet nodig, geeft de veiling aan.

Marktsituatie in Europa

In Frankrijk worden bedrijven, bars en restaurant gesloten, met uitzondering van de eerste levensbehoeften. De voedselmarkten blijven open. De bloemenwinkels sluiten vanaf vandaag, maandag 2 november. Tuincentra en bouwmarkten blijven nog open.  In België gaan niet essentiële winkels dicht, maar blijven tuincentra en bloemenwinkels voorlopig open.

In Engeland is een volledige lockdown afgekondigd. Hier gaan tot 2 december alle niet-noodzakelijke winkels dicht. In Ierland is er sprake van een lockdown waardoor alle 'high street' detailhandel voor zes weken hun deuren moeten sluiten. De doe-het-zelf winkels en tuincentra zijn vooralsnog open. Ook Oostenrijk en Portugal gaan weer grotendeels op slot. In Duitsland, Spanje en Italië blijven bedrijven en winkels vooralsnog open.


02-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS