maandag 18 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Sierteeltregeling Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen verlengd

Sierteeltregeling Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen verlengd

De brancheregeling Afvalbeheersbijdrage voor verpakkingen van bloemen en planten is verlengd tot en met 2022. De huidige regeling is naar tevredenheid van alle partijen en is daarom vrijwel ongewijzigd verlengd. 

Nederlandse bedrijven betalen via het Afvalfonds Verpakkingen een afvalbeheersbijdrage voor de verpakkingen die zij op de Nederlandse markt brengen. De regeling voor bloemen en planten houdt onder andere rekening met het hoge exportpercentage hiervan door het toepassen van een kortingspercentage door de eerste schakel (kweker of importeur) van 80%. Hierdoor is de uitvoering sterk vereenvoudigd ten opzichte van de algemene regeling van het Afvalfonds Verpakkingen. Daarnaast gelden automatisch de lagere bedrijfsverpakkerstarieven voor de deelnemende bedrijven. De verantwoordelijkheid voor en uitvoering van de aangifte blijft ongewijzigd bij de individuele producent c.q. importeur.

Sierteeltbedrijven hebben voordeel bij de regeling als zij, zonder de regeling en de aftrek van 80%, meer dan 50.000 kg verpakkingen per jaar toevoegen en/of importeren op de Nederlandse markt. FloraHolland raadt deze bedrijven aan zich te melden voor deze regeling bij het Afvalfonds Verpakkingen.

Tot 50.000 kg verpakkingen is een bedrijf sowieso vrijgesteld. Deze bedrijven hoeven zich niet aan te melden. Vanaf 50.000 kg tot ca 250.000 kg verpakkingen is het bedrijf wel bijdrageplichtig, maar met de regeling niet. Vanaf 250.000 kg is een bedrijf ook met de regeling wel bijdrage plichtig. De regeling is voor deze bedrijven aantrekkelijk. Meer informatie over regeling is hier te vinden.

bron: Royal FloraHolland
 


Redactie Floranews | 03-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS