vrijdag 22 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Glastuinbouw Nederland verrast door overstap Van der Tak naar LTO Nederland

Glastuinbouw Nederland verrast door overstap Van der Tak naar LTO Nederland

Afgelopen week werd het nieuws naar buiten gebracht dat Sjaak van der Tak per 1 januari 2021 de nieuwe voorzitter is van LTO Nederland. Naar later blijkt een verrassing voor zijn huidige werkgever Glastuinbouw Nederland. “Wij gunnen hem deze stap uiteraard van harte, maar Sjaak laat ons wel met een pittige uitdaging achter”, zegt directeur Ruud Paauwe namens Glastuinbouw Nederland, na hem gefeliciteerd te hebben met de overstap.

De competenties waar LTO naar op zoek was, hebben wij de afgelopen jaren nadrukkelijk terug gezien bij onze voorzitter”, vertelt Paauwe. “Sjaak is een verbinder, een gedreven bestuurder met veel kennis van zowel de agrarische sector als de politiek. Wij gaan zijn vakmanschap en netwerk zeker missen.”

Van der Tak is benoemd door de ledenraad van LTO Nederland voor een periode van 3 jaar. Hij zal zich samen met de 35.000 leden van LTO hard gaan maken voor een toekomstgericht agrarisch Nederland. “Nederland mag ongelofelijk trots zijn op onze sterke en wereldwijd geroemde land- en tuinbouwsector. Boeren en tuinders hebben Nederland groot gemaakt. Door de verbinding te zoeken – als boeren en tuinders onderling, maar óók met onze ketens, maatschappij en politiek – blijven we werken aan een sterk agrarisch Nederland. Ik ben vereerd daar een bijdrage aan te mogen leveren”, aldus ", aldus van der Tak.

Intensivering samenwerking

Glastuinbouw Nederland geeft aan te vertrouwen op een intensivering van de samenwerking met LTO Nederland bij de aanpak van enkele belangrijke dossiers. Zeker gezien het feit dat Van der Tak zich hier al eerder over uitgeproken heeft en vindt dat boeren en tuinders intensiever moeten samenwerken. Glastuinbouw Nederland start op zeer korte termijn de procedure om te komen tot benoeming van een nieuwe voorzitter.

De afgelopen drie jaar heeft Van der Tak onder meer bijgedragen aan de onderhandelingen rondom het Klimaatakkoord en het Uitvoeringsprogramma Gewasbescherming. Daarvoor was hij dertien jaar burgermeester van tuinbouwgemeente Westland en acht jaar wethouder in Rotterdam.


17-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS