donderdag 25 februari 2021
FN TOP logo FN TOP add

Warmte Co÷peratie Kralingerpolder breidt uit

Warmte Co÷peratie Kralingerpolder breidt uit
Warmte Coöperatie Kralingerpolder is onlangs uitgebreid tot ca.160 hectare glasoppervlak. Er zijn 15 bedrijven toegetreden vanuit het naastgelegen gebied Westerlee. Met de intensieve samenwerking tussen de bedrijven in de gebieden Kralingerpolder en Westerlee worden stappen gezet voor de energietransitie - het ontwikkelen van projecten voor duurzame warmte.
 
 
Kralingerpolder en Westerlee hebben een ondergrond die onvoldoende geschikt is voor aardwarmte. Daarom wordt er samengewerkt met partijen in de omgeving die duurzame warmtebronnen gaan ontwikkelen. De Warmte Coöperatie heeft momenteel drie nieuwe geothermieprojecten in voorbereiding; er wordt een restwarmteleiding vanuit Rotterdam naar Den Haag voorbereid die de komende jaren moet worden aangelegd. De visie van de warmte coöperatie is dat door de bundeling een steviger positie wordt verkregen en dit betere kansen geeft voor ambitie van het cluster - het beschikbaar krijgen van duurzame warmte tegen een concurrerende prijs. 
 
Met de uitbreiding is ook het bestuur uitgebreid. Gerrie Overgaag van Kwekerij Overgaag is toegetreden tot het bestuur. Hij neemt plaats in het bestuur van de Warmte coöperatie Kralingerpolder naast de huidige bestuursleden Jacco Besuijen, Patrick Dekker, Willem van der Voort, Mirjam Boekestijn en Marcel van den Berg.
 
 

06-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS