maandag 8 maart 2021
FN TOP add FN TOP logo

Veiling Rhein-Maas ziet omzet in 2020 stijgen naar 387 miljoen euro

Veiling Rhein-Maas ziet omzet in 2020 stijgen naar 387 miljoen euro

Het jaar 2020 is ozmettechnisch gezien een positief jaar voor Veiling Rhein-Maas. De Duitse veiling noteert een omzetstijging van 11 procent ten opzichte van het jaar ervoor en noteert een omzet van 387 miljoen euro. Dit is iets lager dan de veiling eerder geprognotiseerd had. Eerder sprak directeur Cees Hoekstra de verwachting uit dat de omzet uit zou komen op 400 miljoen euro. Door de lockdown in Duitsland in december was dit echter niet meer haalbaar.

Door de corona-pandemie werd ook bij de Duitse veiling meer gebruik gemaakt van de digitale verkoopkanalen en werd begin april de KOA-capaciteit flink uitgebreid. Toch blijft de fysieke veilingklok volgens veiling Rhein-Maas het belangrijkste inkoopkanaal in Straelen-Herongen. Aan de klokken werd in 2020 een 8 procent hogere productomzet behaald dan in 2019.

Veiling_Rhein_Maas_ziet_omzet_in_2020_stijgen_naar_387_miljoen_euro_sierteelt_Floranews

Digitaal steeds populairder

De digitale verkoopkanalen Kopen-Op-Afstand, klokvoorverkoop en webshop blijven zich bij de Duitse veiling positief ontwikkelen en worden door klanten en aanvoerders steeds meer gebruikt. Het aandeel van KOA op de totale veilingomzet bedroeg in 2020 bijna 37 procent. In 2019 was dit nog ongeveer 30 procent. Daarnaast behaalde klokvoorverkoop in 2020 een recordomzet van 27 miljoen euro.

Ook de webshop die begin van het vorig jaar werd gelanceerd, krijgt volgens de veiling positieve reacties van klanten en aanvoerders. Naast deze digitale verkoopkanalen liet ook klokservice (bemiddeling) een stijging van de productomzet bij snijbloemen en vooral potplanten zien.

Tevreden

Over het geheel genomen verliep het vierde kwartaal bij Veiling Rhein-Maas naar tevredenheid, meldt veiling Rhein-Maas. Dit geldt voor zowel de verkoop van snijbloemen als potplanten. De verkoop in de adventstijd en richting kerst was op Veiling Rhein-Maas positief. Door de lockdown die vanaf 16 december 2020 volgde was het in eerste instantie voor veel klanten van de marktplaats onduidelijk of de winkels open mochten blijven. Dit vertaalde zich in een aanvankelijk voorzichtige inkoop. Nadat duidelijk werd welke bloemenwinkels in ieder geval in beperkte mate open konden blijven, stabiliseerde de verkoop aan het einde van de kalenderweek 51 weer licht. 


Leandra de Boef | 08-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS