maandag 8 maart 2021
FN TOP logo FN TOP add

Flowr en Hawthorne openen baanbrekend onderzoekscentrum voor cannabisteelt

Flowr en Hawthorne openen baanbrekend onderzoekscentrum voor cannabisteelt

The Flowr Corporation en Hawthorne Canada Ltd hebben de eerste onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit in Noord-Amerika gewijd aan het bevorderen van cannabiskweektechnieken en -systemen, geopend. Het R&D Center op de campus van Flowr in het Canadese Kelowna beschikt over ultramoderne laboratoria, indoor groeikamers en opleidingsruimtes in één gebouw.

Flowr zal teeltsystemen en -technieken testen met behulp van Hawthorne's geavanceerde verlichtings-, bemestings- en irrigatiesystemen, groeimediums en onderzoeksprotocollen. Daarnaast wil Flowr haar eigen onderzoek richten op cannabisgenetica en geïntegreerde kweeksystemen in lijn met haar doel om door middel van een zeer efficiënte kweek kwalitatief hoogwaardige cannabisproducten te leveren.

Het center is het middelpunt van een strategisch R&D partnerschap gevormd door Flowr en Hawthorne in maart 2018. Het brengt twee van 's werelds meest vooraanstaande deskundigen samen om in de voorste gelederen van de cannabisteelt te staan. De activiteiten worden geleid door Dr. Deron Caplan, de eerste persoon in Noord-Amerika die gepromoveerd is op de cannabisteelt en -productie. 

Het R&D Center wordt bemand door wetenschappers van Flowr, waarvan vijf promovendi in verschillende disciplines van de plantenbiologie, plantengenetica en plantenbiochemie. Hawthorne R&D zal het onderzoeksontwerp en de methodologie leiden.
Alle benodigde licenties van Health Canada zijn door Flowr verkregen en de verwachting is dat het R&D Center in het voorjaar van 2021 op volle capaciteit zal draaien. Het onderzoek is al begonnen met het uitvoeren van groeiende proeven op schaal met producten van

Hawthorne is een dochteronderneming van de Hawthorne Gardening Company divisie van The Scotts Miracle-Gro Company, 's werelds grootste marketeer van merkproducten voor gazons en tuinen. Flowr kweekt en verkoopt premium cannabis aan medische en volwassen markten in Canada, Europa en Australië. "We hebben Hawthorne gebouwd om kwekers van alle maten te helpen bij het kweken van kwaliteitsplanten met een hoge mate van efficiëntie en consistentie. Het voltooien van de enige toegewijde R&D-faciliteit van de industrie geeft ons een duidelijk voordeel. We zullen Flowr's kweekdeskundigheid en onze technische capaciteiten gebruiken voor echte tests en resultaten die een verschil zullen maken voor kwekers", aldus Chris Hagedorn, SVP & General Manager van Hawthorne Gardening. 

"De voltooiing van het R&D Center brengt ons werk met Hawthorne volledig tot leven en zal beide bedrijven helpen om de komende jaren aan de top van de cannabisteelt te blijven", aldus Lance Emanuel, President en Interim Chief Executive Officer van Flowr. "Het operationaliseren van het R&D Center is een belangrijke prestatie voor onze organisatie en versterkt ons concurrentievoordeel in de teelt." 

 


Leandra de Boef | 12-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS