maandag 8 maart 2021
FN TOP add FN TOP logo

Standbeeld de Groendenker bij ingang World Horti Center

Standbeeld de Groendenker bij ingang World Horti Center

Standbeeld 'de Groendenker' van kunstenaar Henk Vos heeft een nieuwe plek gekregen bij de ingang van het World Horti Center. Het werd geplaatst door Wethouder Piet Vreugdenhil, de geestelijk vader van het beeld, Piet Vellekoop en de directeur van World Horti Center Joep Hendricks.

Het standbeeld is lang weggeweest, maar heeft nu een prominente plaats gekregen. World Horti Center laat weten hier heel blij mee te zijn: "Een toonbeeld voor het ontstaan van nieuwe ideeën dat uitstekend past bij ons gedachtegoed." Ook Piet Vellekoop is blij dat zijn beeld weer te bewonderen is. "Een beeld dat gemaakt is voor de buitenruimte, moet ook buiten staan. Deze plek is helemaal prima. Er is zoveel relatie met de titel en de gedachte achter het beeld", vertelt hij tegen WOS.nl.

In 2018 werd De Groendenker geplaatst op het vernieuwde Havenplein in Naaldwijk, maar al snel werden de bronzen takken krom gebogen door vandalen. Toen ook hekken om het standbeeld heen niet bleken te helpen, werd besloten het beeld weer weg te halen. World Horti Center kwam al snel in beeld, maar het heeft al met al nog even geduurd voor het standbeeld er daadwerkeliijk geplaatst werd.

 


Leandra de Boef | 15-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS