donderdag 25 februari 2021
FN TOP logo FN TOP add

Oud-voorzitter VNO-NCW Hans de Boer overleden

Oud-voorzitter VNO-NCW Hans de Boer overleden

Oud VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer is onverwacht overleden aan de gevolgen van een zware hersenbloeding enkele dagen eerder. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie in samenspraak met zijn familie laten weten. De 66-jarige De Boer nam vier maanden geleden afscheid van de werkgeversorganisatie.

foto: Guus Sch0onewille/ANP via VNO-NCW

De besturen en de medewerkers van VNO-NCW en MKB-Nederland zijn geschokt en vol verdriet, melden zij op de website over zijn plotselinge overlijden, slechts vier maanden nadat hij afscheid nam als voorzitter van VNO-NCW. "Met Hans verliezen we iemand die het hart zo ontzettend op de juiste plaats had zitten. Hij was sociaal betrokken, rechtdoorzee, creatief en hij heeft zich jarenlang met een groot gevoel voor humor en enorme overgave ingezet voor het ondernemerschap in Nederland. Dat deed hij trouwens ook buiten onze landsgrenzen tijdens zijn favoriete handelsmissies en met een grote passie voor een sterke Europese samenwerking. Met zijn overlijden laat Hans een groot gat na bij ons en al onze leden. We wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte met dit enorme verlies.", aldus de huidige voorzitter van VNO-NCW Ingrid Thijssen.

De Boer was tot september vorig jaar voorzitter van VNO-NCW. Bij zijn afscheid benoemde de koning hem tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote inzet voor ondernemers, zijn voortdurende inspanningen om Nederland ook internationaal op de kaart te zetten en de vele maatschappelijke nevenactiviteiten gedurende zijn leven. In zijn periode als voorzitter van VNO-NCW maakte De Boer veel veranderingen mee. Alleen al in zijn laatste jaar als voorzitter kwamen er onder meer een pensioenakkoord, een akkoord over topvrouwen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers.

Op social media reageerden verschillende politici geschokt op het overlijden van De Boer, waaronder minister President Mark Rutte: Met grote droevenis heb ik vernomen dat Hans de Boer is overleden. Een dierbare vriend met een echt ondernemershart, die zich vol overgave en energie inzette voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ik wens zijn naasten veel sterkte in deze zware tijd. We gaan hem enorm missen.


Leandra de Boef | 18-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS