donderdag 25 februari 2021
FN TOP logo FN TOP add

Delphy lanceert Team Vertical Farming

Delphy lanceert Team Vertical Farming

Delphy heeft een gespecialiseerd team voor Vertical Farming opgezet. Het Team Vertical Farming speelt in op de grote kennisvraag die ontstaat bij het volledig indoor en daglichtloos telen van gewassen. Door de volledige afwezigheid van natuurlijke factoren die in conventionele teelten de productie bepalen, moet bekende teeltkennis voor vertical farms aangepast en deels opnieuw ontwikkeld worden.

Voor de ontwikkeling van deze teeltkennis investeert Delphy in de aanschaf van nieuwe high-tech onderzoekscellen in het Improvement Centre in Bleiswijk. Het heeft hierbij gekozen voor de technologie van Infinite Acres. Tisha Livingston, CEO Infinite Acres, en Aad vd Berg, Manager Delphy Improvement Centre, hebben onlangs de overeenkomst getekend voor de aanschaf van de klimaatcellen.

Brugfunctie

Met het Team Vertical Farming wil de organisatie de brugfunctie vervullen tussen fundamenteel onderzoek in vertical farming en de praktische toepassing in commerciële vertical farms. Het team focust op het ontwikkelen en implementeren van teeltkennis die gericht is op het optimaliseren van de groei en productie in commerciële vertical farms. Een vraag die volgens Delphy enerzijds ontstaat omdat vertical farming een nieuwe manier van telen is. En anderzijds omdat er bij opschaling van R&D formaat naar commercieel formaat schaaleffecten optreden. Deze maken het 1 op 1 vertalen van resultaten uit fundamenteel onderzoek naar een commerciële toepassing lastig.

High-tech onderzoekscellen

In het Improvement Centre in Bleiswijk wordt een grote klimaatcel gebouwd voor het volledig indoor telen van hoog opgaande gewassen zoals tomaat en een multi-layer cel met vier lagen voor de teelt van lagere gewassen zoals leafy greens of jong plantmateriaal.

Een belangrijk criterium bij de aanschaf van de onderzoekscellen was het type techniek in de modules en het effect van deze techniek op de kwaliteit en schaalbaarheid van de resultaten. De nadruk lag hierbij op luchtbehandeling en homogeniteit van de luchtstroom.
Na een langdurige en zorgvuldige afweging heeft Delphy gekozen voor de technologie van Infinite Acres, omdat het ontwerp en de techniek van hun klimaatmodules de gestelde eisen het best benaderde. 

Naast het leveren van deze cellen zullen Infinite Acres en Delphy Team Vertical Farming ook samen gaan werken op het gebied van onderzoek en toepassing van specifieke teeltkennis. Lisanne Meulendijks gaat vanuit het Delphy Team Vertical Farming de kennisontwikkeling met behulp van de klimaatcellen leiden. 


Redactie Floranews | 20-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS