donderdag 25 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

BPL kort pensioenen niet, maar verhoogt wel de premie

BPL kort pensioenen niet, maar verhoogt wel de premie

Pensioenfonds BPL verlaagt de pensioenen in 2021 niet. Wel gaan de premies dit jaar omhoog. Dit was het goede en het slechte nieuws waar Eline Lundgren, bestuursvoorzitter bij pensioenfonds BPL voor de werknemers, het live BPL-webinar afgelopen maandag mee begon. Samen met bestuursvoorzitter namens de werkgevers, Jack Buckens, infomeerde zij de deelnemers aan het pensioenfonds.

Het pensioenfonds voor agrarische bedrijven heeft in 2020 een rendement van 8 procent behaald. Volgens de voorlopige berekeningen bedroeg de dekkingsgraad van de pensioenen in december 92,4 procent. Hiermee zit het dus boven de vereiste 90 procent. Het pensioenfonds zal daarom de opgebouwde pensioenen 2021 niet verlagen.

De dekkingsgraad is volgens BPL echter nog wel te laag. "Eigenlijk zouden we een dekkingsgraad moeten hebben van 104 procent", vertelt Buckens. "Maar Minister Koolmees heeft deze tijdelijk verlaagd naar 90 en daar zijn we net boven gekomen. Maar het is uiteindelijk dus nog steeds veel te laag". Daarom grijpt het bestuur in. Dit doet het met een verhoging van de pensioenpremies in 2021 met 0,7 procent voor zowel werknemers als werkgevers. De premie gaat hierdoor van 25 procent naar 26,4 procent. Het opbouwpercentage van de pensioenen wordt daarnaast verlaagd van 1,785 naar 1,7 procent.

BPL zegt de premieverhoging door te moeten voeren in verband een lage rente op de markt, meer uitbetalingen van de pensioenen en meer verplichtingen en regelgeving voor pensioenfondsen.

Het webinar is terug te kijken via deze link.


20-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS