maandag 19 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Geest Potplanten kiest voor derde keer Havecon

Geest Potplanten kiest voor derde keer Havecon
Havecon verzorgt dit voorjaar voor de derde keer uitbreiding van Geest Potplanten. ‘Driemaal is scheepsrecht’ zou je zeggen, maar het bedrijf hoopt natuurlijk dat er nog vele gezamenlijke projecten mogen volgen. Dirk van Geest vertelt over de samenwerking met Havecon:
 
Kun je kort iets vertellen over de historie van Geest Potplanten?
“Mijn vader Dick heeft het bedrijf ruim 45 jaar gelden opgericht. Na een start in de groenteteelt, is hij 33 jaar geleden omgeschakeld naar potplanten en zo is D.C. van Geest Potplanten ontstaan. Mijn zus Esther en ik zijn natuurlijk opgegroeid in de zaak en hebben deze als tweede generatie 5 jaar geleden overgenomen. Het assortiment heeft zich door klantvraag geëvalueerd en uitgebreid, en vandaag de dag telen we een breed assortiment groene planten, en groot en klein-bloemige phalaenopsis (pot orchidee) onder de naam Geest Potplanten.
 
Broer en zus Dirk en Esther van Geest voor het (kantoor)pand aan de Galgeweg in ’s-Gravenzande.

En nu dus toe aan een uitbreiding van de kweekfaciliteiten?
Dat klopt. We willen ons assortiment groene planten verbreden en gaan met jullie op onze locatie in ’s-Gravenzande een derde kas realiseren voor onze Strelitzia Nicolai. Dit is mogelijk, doordat we de grond van hortensiakwekerij A. de aan Groeneweg 28 hebben kunnen aankopen. De nieuwe kas wordt tegen onze bestaande locatie op no. 22 aangebouwd en er komt straks een doorgang om van de ene naar de andere kas te lopen. Al onze locaties liggen dicht bij elkaar in de gemeente Westland. Met de nieuwe uitbreiding krijgt elke locatie haar eigen teelt.

Dit is de derde keer dat Havecon voor jullie mogen bouwen. Hoe en wanneer is die samenwerking ontstaan?
Dit stamt uit de tijd dat Havecon ruim een jaartje op weg was, in 2008. Naast Henk Verbakel was Aad Voorwinden ook nog actief betrokken bij de verkoop en bouw van dit project.
Deze eerste samenwerking beviel zo goed, dat we het volgende project, in 2017, ook met Havecon hebben gebouwd. En eind maart/begin april dus een aanbouw van ruim 18.000 m2. Die gaan we net als 4 jaar geleden voorzien van high haze glas in het dek, ofwel diffuus glas. Daarnaast worden de buitengevels net als de vorige bouw voorzien van sandwichpanelen. Dit is de meest isolerende gevelbekleding voor een kas, wat resulteert in een lager energieverbruik en geeft de minste klimaat- verschillen.

Drone foto van (een deel van) de bestaande kas en sloop van de oude kas, waar straks de nieuwe uitbreiding moet komen.

Jullie missie en visie is volgens jullie site samen te vatten in drie woorden: Together.Improve.Success, ofwel: Sterk Samenwerken, Ambitieus presteren en Succes bijdragen. Hoe zou je de samenwerking met Havecon in drie woorden omschrijven?

“Drie woorden wordt lastig, alhoewel, waar ik meteen aan denk, is ‘Afspraak is afspraak’. Dat is geen holle uitspraak bij jullie, dat is bij ons wel in de praktijk gebleken. De enorme bouwploeg van Voorwinden zorgt voor slagkracht waardoor planningen ook weer ingelopen kunnen worden. Daarnaast roem ik de platte organisatie, waardoor de lijntjes bijzonder kort zijn. Ideaal en erg efficiënt voor ons als klant, zowel in de verkoopfase als tijdens de bouw. Tot slot vind ik jullie kwaliteit van een hoog niveau. Het feit dat jullie eigen productie van o.a. aluminium hebben, jullie materiaal van hoge kwaliteit afleveren.
We kijken weer uit naar de samenwerking met Havecon en hopen in oktober een prachtige nieuwe en moderne kas in gebruik te kunnen nemen. 

bron: Havecon


Redactie Floranews | 01-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2103 The Master Growers Team Manager vacature


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS