maandag 19 april 2021
FN TOP logo FN TOP add

FloraHolland boekt hoogste weekomzet in tien jaar

FloraHolland boekt hoogste weekomzet in tien jaar

FloraHolland heeft in week 8 (22-26 februari 2021) een weekomzet van 153 miljoen euro geboekt. Hiermee heeft is het omzetrecord gebroken dat stond op ruim € 142 miljoen.

Dit recordbedrag van 153 miljoen euro betreft de omzet op zowel klok als van de directe handel. Het gemiddelde prijsniveau was volgens de veiling in week 8 heel hoog. "Nooit eerder in de afgelopen tien jaar werd in deze periode zo'n hoog gemiddeld prijsniveau gehaald, zelfs niet in de maanden maart en april", aldus FloraHolland. Ook is er bij klokvoorverkoop sprake van een weekrecord. Wat betreft verkochte aantallen was er sprake van een top vijf notering wat betreft de periode tot en met week 8. De aantallen lagen voor zowel snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten hoger dan vorig jaar.

De omzetgroei ten opzichte van vorig jaar bedroeg meer dan dertig procent, waarvan ruim 22 procent is toe te schrijven aan hogere gemiddelde prijzen. De Tulp, Roos en Chrysant vormden de top-3 bij snijbloemen. De omzetgroei van de Tulp was bijna 32 procent. Het aandeel van de Tulp in het totaal aangevoerde stuks bedroeg zelfs 40%. Bij de planten boekten de Viool, bol op pot en pot-Phalaenopsis een forse omzetstijging, zo laat de veiling weten.

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart 2021 en Engelse Moederdag op 14 maart 2021 is er sprake van veel vraag en een goede prijsvorming. Ook het mooie weer van de afgelopen week heeft hier aan bijgedragen. Daarnaast is er ook vanuit internationale supermarkten veel ingekocht op de klok, meldt FloraHolland.

 

 


Redactie Floranews | 02-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS