zondag 16 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

3,5 procent productfoto s voor klok niet goed genoeg

3,5 procent productfoto s voor klok niet goed genoeg

Van de partijen die bij FloraHolland in februari voor de klok kwamen, had 3,5 procent geen goede productfoto, meldt de bloemenveiling. Daarnaast zou 5,3 procent van de productinformatie bij klokaanvoer afwijken van de werkelijkheid. Een relatief kleine groep kwekers, die slechts 5 procent van alle partijen aanvoert, zou volgens de veiling verantwoordelijk zijn voor 30 procent van de reclamaties.

In de maand februari vonden er bij FloraHolland bijna 1,9 miljoen kloktransacties plaats op de locaties in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Hiervan zijn 113.000 transacties gecontroleerd op betrouwbare aanvoerinformatie en productfoto. Bij ruim vijfduizend van deze kloktransacties trof FloraHolland afwijkingen aan. De veiling kreeg in diezelfde maand in totaal 4.200 reclamaties binnen, waarvan 99 procent volgens de veiling terecht was.

Door slim gebruik te maken van historische data krijgt de veiling de reclamaties steeds scherper in beeld. "Hierdoor kunnen we steeds effectiever controleren en reclamaties voorkomen", aldus de veiling. 

Door middel van een dashboard geeft de veiling voortaan maandelijks een inkijkje in de statistieken over de betrouwbaarheid van productfoto's, van productinformatie en van het aantal reclamaties.

"Het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto's is van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats. Dit wordt nog belangrijker in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. Door intensivering van de controles wordt de productinformatie al beter, maar er moet nog veel meer verbeteren."

 


Redactie Floranews | 22-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS