zondag 16 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Royal Van Zanten zet volgende stap in ambitie om emissieloos te telen

Royal Van Zanten zet volgende stap in ambitie om emissieloos te telen

Royal Van Zanten heeft een volgende stap gezet in duurzaamheid met de investering in een nieuw gesloten teeltsysteem met onder andere LED verlichting en verbeterd insectengaas. Het ondersteunt de veredelaar in de ambitie om emissieloos te telen.

Met het nieuwe gesloten teeltsysteem is de veredelaar in staat om het drainwater volledig op te vangen en te hergebruiken. Het teeltsysteem voldoet daarmee volledig aan de normen voor 2027.

De verdelaar zegt met de nieuwe teeltomstandigheden de plantkwaliteit nog beter onder controle te hebben. Naar verwachting is per geproduceerde plant minder energie nodig, door onder andere productieverhoging van het aantal planten. Met de komst van OCAP in het gebied Primavera wordt de CO2 beter gewaarborgd. "De benodigde CO2 voorziening gaat er in de toekomst voor zorgen dat we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstof. Dit sluit aan bij onze strategie voor een duurzame toekomst met minder energieverbruik en optimale plantkwaliteit voor onze klanten” aldus Martijn Swinkels, directeur Productie & Logistiek.

 


Redactie Floranews | 24-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS