zondag 16 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

IVN Natuureducatie, Royal Lemkes en Presikhaaf gaan scholen vergroenen

IVN Natuureducatie, Royal Lemkes  en Presikhaaf gaan scholen vergroenen

IVN Natuureducatie, Royal Lemkes en Presikhaaf Schoolmeubelen gaan scholen van binnenuit vergroenen. Voor de pilot Binnenbos LivingLab hebben zich inmiddels 40 scholen aangemeld.

Bij Royal Lemkes zijn inmiddels filmopnames gemaakt voor video's waarmee bijna 1200 kinderen aan de slag gaan om hun school van binnenuit te vergroenen. De basisscholen gaan het klaslokaal van groep 5/6 op een leerzame manier vergroenen en de aanpak voor een BinnenBos samen verder ontwikkelen in een Living Lab. De scholen ontvangen voor elke leerling een groene kamerplant en educatief materiaal. Als "tegenprestatie" volgen de leerlingen een online training en geven feedback.

Met een IVN BinnenBos wordt het leslokaal vol met gifvrije, biologisch gekweekte kamerplanten gezet. Het is speciaal ontwikkeld voor groep 5-6 van het basisonderwijs. Er is een plantenwand met persoonlijke planten van leerlingen en een echte junglehoek achterin de klas. De leerlingen planten het bos zelf aan, verzorgen de planten en leren stekjes op te kweken. Zo maken ze stek voor stek de school groener.

Een groene leeromgeving verhoogt de concentratie en de waardering van kinderen voor het leslokaal en het verbetert het binnenklimaat. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40 procent van hun wakkere tijd doordeweeks in een klaslokaal doorbrengen. Bovendien is het planten en verzorgen van een eigen groene leerplek erg leuk én leerzaam.  


Leandra de Boef | 24-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS