zondag 16 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Begeleidingsteam duurzaamheid roept kwekers op samen schouders onder certificering te zetten

Begeleidingsteam duurzaamheid roept kwekers op samen schouders onder certificering te zetten

Het begeleidingsteam duurzaamheid, bestaande uit leden van Royal Flora Holland, doet een oproep aan collega kwekers om de schouders onder certificering te zetten en zo met elkaar te werken aan het imago van de sector. "Niet omdat de handel het wil, niet omdat Royal Flora Holland het wil, maar omdat wij het willen als kwekers: met trots onze producten verkopen! Laten we niet vergeten dat we met alle kwekers samen een grote groep zijn die, indien de neuzen dezelfde kant op, bergen kunnen verzetten om onze mooie producten hun weg naar de klanten te laten vinden."

De kwekers kijken er allang niet meer vanop, maar volgens hen smullen de media en partijen als Greenpeace er nog altijd van om berichten naar buiten te brengen over als "een bosje vergif aanbieden voor moederdag". "Wij als kwekers weten wel beter, we spuiten niet meer dan nodig is en stoken echt niet met de ramen open. Dat weten wij, maar weten zij…de milieuactivisten, onze klanten (de consument) en de overheid dat ook?"

Lees hieronder de oproep van het begeleidingsteam duurzaamheid:

Met alle druk die er nu is op klimaatverandering, schaarste van grondstoffen en stikstofbeleid is het een kwestie van tijd voor de overheid op onze deuren klopt en met regels aan komt zetten. Gelukkig zijn we een sterke coöperatie met elkaar, die zelf aan het roer gaat staan en actie onderneemt. Hoe Royal Flora Holland dat voor ons doet, leest u hieronder.

We ondernemen als kwekers binnen onze landsgrenzen en houden ons aan de wetten en regels van dat land. Dan gaat het ook over gebruik van water, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Door ons hieraan te houden weet de handel wat ze van onze producten kan en mag verwachten. Het wordt alleen onmogelijk voor onze klanten om persoonlijk bij de kwekers langs te gaan om te zien dat hij zich aan de regels houdt. Daarom hebben we audits en een certificatieschema waaraan getoetst wordt. Verdienen we meer geld met registratie en een certificaat? Nee. Wordt onze geloofwaardigheid en transparantie groter? Ja! Juist doordat de diversiteit aan kwekers en klanten zo groot is, zijn we qua milieuregistratie geen eenheidsworst. Lastig om daar een passend schema bij te maken.

Wat is het dan fijn dat we een coöperatie zijn met een bedrijf, die opkomt voor ons allemaal. Die aan tafel zit bij de certificerende instellingen, die op zoek is gegaan naar een tweede aanbieder en die onderhandelt heeft over de prijs. Juist doordat de handschoen nu met elkaar wordt opgepakt zit er beweging in de markt van aanbieders. Er is een 2e aanbieder bijgekomen en marktleider MPS heeft haar prijzen naar beneden aangepast.

Online registratie zorgt voor transparantie en gemak

Als je auto wilt rijden moet je een rijbewijs hebben. Wil je een product verkopen? Dan moet je laten zien waar het product uit bestaat. In de basis vraagt Royal Flora Holland niks nieuws, het registreren van gebruik van water, gas, elektra, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen is al wettelijk verplicht. Het enige verschil zit hem in de online registratie. Als je eenmaal weet hoe een programma te gebruiken is, maakt het de registratie een stuk makkelijker. Als je altijd hebt gefietst en ineens in een auto kan rijden wordt de wereld een stuk aangenamer toch?

Het is tijd voor een goed imago van de bloemensector

Natuurlijk zijn we allemaal anders, is de één handig met computers, is het voor een ander een passie maar geen broodwinning dus staan we anders in de wedstrijd. Wat we met elkaar willen als sector is een goed imago, we willen dat de consument met een gerust hart onze bloemen en planten kunnen kopen. We willen geen artikelen van Greenpeace over bosjes vergif voor moederdag.

Dat is de reden dat we met elkaar de schouders eronder zetten om onze keten transparant te maken.

Het begint met digitaal registreren, zodat we pro-actief aan kunnen tonen welke energie we stoppen in onze producten!

Het team van Royal Flora Holland staat klaar om te helpen met registreren, om te luisteren waar programma’s niet voldoende aansluiten (want met onze enorme diversiteit kan een applicatie nooit voor iedereen volledig werken) zodat er ook actie genomen kan worden om deze verschillen op te lossen.

Help ons mee onze sector goed op de kaart te zetten!

Niet omdat de handel het wil, niet omdat Royal Flora Holland het wil, maar omdat wij het willen als kwekers: met trots onze producten verkopen! Laten we niet vergeten dat we met alle kwekers samen een grote groep zijn die, indien de neuzen dezelfde kant op, bergen kunnen verzetten om onze mooie producten hun weg naar de klanten te laten vinden. Registreer je nog niet online? Meld je dan aan bij MPS of Greenlinq of via het supportteam van Royal Flora Holland. We gaan er met elkaar voor! contactcenter@royalfloraholland.com

 


Redactie Floranews | 30-03-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS