zondag 16 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

FloraHolland wint kort geding over octrooi op zeevracht van rozen en chrysanten

FloraHolland wint kort geding over octrooi op zeevracht van rozen en chrysanten

FloraHolland heeft het octrooi op zeevracht van rozen en chrysanten van Floration Europe niet geschonden. Zo luidt de uitspraak van de Haagse Rechtbank op 13 april. Floration had een kort geding aangespannen tegen de veiling wegens octrooibreuk. 

Het betreft hier de speciale condities waaronder bloemen per zeevracht worden vervoerd die ervoor zorgen dat langer vers blijven. Floration Europe heeft sinds 2007 een octrooi op deze techniek en was van mening dat FloraHolland daar inbreuk op deed. De rechter oordeeld 13 april echter anders. FloraHolland hoeft dus geen schadevergoeding van tientallen miljoenen euro’s te betalen en ook niet te stoppen met de zeevracht van rozen en chrysanten.

De uitspraak biedt perspectief voor de pilots die FloraHolland op verzoek van kwekers heeft opgezet. De pilot betreft in totaal acht containers tussen Kenia en Nederland. Wellicht kan hier in de toekomst vervolg aan gegeven worden. Het is nog niet duidelijk of Floration in hoger beroep gaat. 


Redactie Floranews | 14-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS