dinsdag 22 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Bloomon overgenomen door Britse online bloemist Bloom & Wild

Bloomon overgenomen door Britse online bloemist Bloom & Wild

Bloomon is overgenomen door de Britse online bloemist Bloom & Wild. Na de overname blijven beide merken bestaan. Aron Gelbard, medeoprichter van Bloom & Wild, blijft CEO en bloomon-oprichters Bart Troost en Patrick Hurenkamp worden respectievelijk Chief International Officer en Chief Innovation Officer. 

"We combineren twee spelers met een sterk disruptief karakter en gedeelde waarden. Beide organisaties hebben de ambitie om de klantervaring steeds verder te verbeteren door de toepassing van technologie en data. Met onze kennis, ervaring en netwerk hebben wij alles in huis om onze positie als marktleider in Europa verder te versterken", aldus Gelbard.

Aron Gelbard Co Founder and CEO Bloom & Wild - foto: Tom Griffiths

Door de overname ontstaat de grootste Europese online speler in het bezorgen van bloemen en kamerplanten. Voor dit boekjaar worden 8 miljoen bezorgingen en een gezamenlijke omzet van circa 250 miljoen euro verwacht. In januari haalde Bloom & Wild nog 75 miljoen Britse pond - zo'n 88 miljoen euro - op in een nieuwe investeringsronde die werd geleid door General Catalyst en waaraan ook Index Ventures deelnam. Zowel bloomon als Bloom & Wild zijn al enige tijd winstgevend.

"We zijn sterk complementair, zowel in geografische aanwezigheid als in producten en diensten. Zo heeft bloomon bijvoorbeeld veel ervaring met het abonnementsmodel en het kopen van bloemen voor jezelf, terwijl Bloom & Wild excelleert met een breed cadeau-assortiment als losse verkoop en een sterke app. Door een kruisbestuiving van expertise, kwekerrelaties en technologie in de supply chain gaan wij elkaar over de hele linie versterken", aldus Troost.

Patrick Hurenkamp en Bart Troost

Bloomon heeft een sterke marktpositie in de Benelux en Denemarken en Bloom & Wild in het Verenigd Koninkrijk. Beide groeien hard in Duitsland. Ze zijn samen actief in 8 landen.

De twee bedrijven zijn opgericht in dezelfde periode, de een in 2013 en de ander in 2014. Sinds die tijd hebben ze de bloemensector opgeschud hebben met onder meer een korte keten, directe samenwerking met kwekers, een herkenbare stijl en een vernieuwend en onderscheidend assortiment. 

Troost: "Door de overname van bloomon door Bloom & Wild kunnen we inzetten op internationale expansie en tegelijkertijd structureel blijven investeren in onze propositie. We blijven dat net als Bloom & Wild doen onder hetzelfde merk en met dezelfde mensen."


Leandra de Boef | 22-04-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS