dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Gerberakweker Holstein Flowers bestaat 75 jaar

Gerberakweker Holstein Flowers bestaat 75 jaar

Holstein Flowers bestaat 75 jaar. Op 1 mei 1946 startte vader Henk van Holstein met de teelt van groenten, zoals komkommer en tomaten. Eén voor één kwamen zijn zoons in het bedrijf en werd de overstap gemaakt naar de gerberateelt. Inmiddels staat ook de derde generatie aan het roer.

Vanaf deze maand prijkt het speciale jubileumlogo op diverse uitingen van het bedrijf. Later dit jaar hoopt de kweker het jubileum uitgebreider te kunnen vieren, als een versoepeling van de coronamaatregelen dit toelaat. Ter ere van het jubileum wordt een nieuwe gerberagroep toegevoegd aan het assortiment: de Gerpasta’s, met gekrulde bloemblaadjes in bijzondere kleurcombinaties. Deze zullen vanaf de zomer beschikbaar zijn.

“Het 75-jarig jubileum is een bijzondere mijlpaal waar wij ontzettend trots op zijn”, aldus algemeen directeur Leo van Holstein. “Natuurlijk willen we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Door corona zijn de mogelijkheden helaas beperkt. Hopelijk is er later dit jaar meer mogelijk. Met ons jubileumlogo is in ieder geval zichtbaar dat we iets bijzonders te vieren hebben."

Met bijna 11 hectare verdeeld over twee locaties is Holstein Flowers uitgegroeid tot één van de grootste gerberakwekers met meer dan 140 exclusieve gerberarassen. 

“We zijn heel trots op waar we nu staan: een hecht familiebedrijf met een uitgebreid assortiment, de nieuwste teelttechnieken en een sterke veredelingsafdeling compleet met selectiekas, laboratorium en uitbloeiruimte. Vernieuwing is altijd een speerpunt geweest en dat zal in de toekomst zeker zo blijven”, besluit Leo van Holstein.​

 


Redactie Floranews | 03-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS