dinsdag 22 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Royal van Zanten stelt nieuwe directeur Veredeling en Ontwikkeling aan

Royal van Zanten stelt nieuwe directeur Veredeling en Ontwikkeling aan

Royal van Zanten heeft Joost Kos per 1 juli 2021 aangesteld als directeur Veredeling & Ontwikkeling binnen Van Zanten Breeding. Kos wordt aandeelhouder van het bedrijf en treedt in zijn functie toe tot het Management Team.

De aanstelling van Joost Kos is voor Royal Van Zanten een belangrijke stap voor verdere internationale groei op het gebied van veredeling in de sierteelt. Maarten Goos, algemeen directeur Royal Van Zanten, is blij met de komst van Kos: “Joost brengt diepgaande kennis mee en uitgebreide ervaring met relevante ontwikkelingen in de tuinbouwsector. Samen met het team zullen we onze strategie voortvarend verder uitrollen en onze unieke propositie richting de markt verstevigen.”

Kos is geen onbekende binnen het bedrijf. Hij was in het verleden ruim 13 jaar actief binnen Royal Van Zanten. Hij heeft ruime internationale ervaring op het gebied van veredeling en R&D. Kos studeerde Plantenveredeling aan Wageningen University en werkte vervolgens onder andere als Hoofd Veredeling & Research en Adjunct-Directeur bij Van Zanten Plants. Kos vervolgde zijn loopbaan bij Syngenta waar hij meer dan 15 jaar heeft gewerkt. De laatste 9 jaar was Joost Global Head Flowers R&D. In die functie was hij verantwoordelijk voor R&D en voor ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de strategie van deze business unit.

Kos is een people manager en kijkt ernaar uit om samen met zijn team het grote potentieel dat hij in Royal Van Zanten ziet te ontwikkelen: "Royal Van Zanten is een prachtig bedrijf. Samen met het team wil ik bouwen aan de toekomst en allereerst onze klanten blij maken. Dan volgt het resultaat vanzelf. Bij Royal Van Zanten word ik aandeelhouder, zo kan ik mee-ondernemen, dat geeft mij extra energie.”

Royal Van Zanten heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van mensen, en een upgrade van technologie en faciliteiten. Daarmee is het bedrijf volgens Goos klaar voor de toekomst: “Onze mensen werken met zóveel passie en plezier, dat willen we doorgeven in de markt. In de komende jaren blijven we onze organisatie verbeteren en zullen we internationaal groeien. Joost Kos heeft daarin als Directeur Veredeling & Ontwikkeling een cruciale rol.”


Redactie Floranews | 14-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS