maandag 21 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

VGB teleurgesteld in reactie FloraHolland op Een reikende hand

VGB teleurgesteld in reactie FloraHolland op Een reikende hand

De branchevereniging voor de groothandel in bloemen en planten (VGB) is teleurgesteld in de reactie van Royal FloraHolland (RFH) op "Een Reikende Hand". De reactie komt er op neer dat er uiteraard wel met de handel (VGB) gesproken wordt, maar dat de strategie van RFH vaststaat en dat invulling daarvan al vergevorderd is. Met andere woorden dat wezenlijke aanpassing niet mogelijk is.

Het VGB bestuur heeft, na consultatie van een groot aantal leden besloten om alle medewerking op de onderwerpen gerelateerd aan Floriday, Floriway en Floripay te bevriezen. Dit schrijven Matthijs Mesken en Cees van der Meij, resp. directeur en voorzitter van de VGB, in een brief aan Steven van Schilfgaarde, CEO van FloraHolland. 

De directeur en voorzitter VGB hebben in een gesprek op 6 april met Van Schilgaarde, Ruud Knorr, lid van het managementteam van RFH en Marcel van Tol, voorzitter van de Ledenraad van RFH de zorgen vanuit de handel besproken over de strategie en de wijze waarop die ingevuld wordt door RFH.

De rode lijn van dit verhaal is dat er volgens VGB gesegmenteerd moet worden en dat de VGB een handreiking doet. "Segmentatie is nodig omdat in onze beleving de strategie van RFH ‘one size fits all’ op de onderdelen Floriday, Floriway en Floripay niet past. Dit past niet aan kwekerskant en zeker niet aan koperskant. De VGB wil samen met RFH werken aan het, in de breedste zin van het woord, optimaliseren van de sierteeltsector."

VGB is nu in afwachting op beantwoording van een aantal concrete vragen en op basis daarvan wordt besloten of en zo ja hoe medewerking weer gestart wordt. Het doet een beroep op de handel om voorlopig ook het overleg met RFH te staken


Leandra de Boef | 14-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS