dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Vakvereniging Flora Futura staakt samenwerking met FloraHolland

Vakvereniging Flora Futura staakt samenwerking met FloraHolland

Na de VGB staakt ook Flora Futura de samenwerking met Royal FloraHolland. Dat heeft de organisatie afgelopen vrijdag per brief aan CEO Steven van Schilfgaarde laten weten. De vakvereniging voor kopers en kwekers schrijft in de brief dat het van de veiling wil weten hoe de plannen voor het landelijk veilen verbeterd gaan worden. Hierbij gaat het om de wijze van beeldveilen, schouwen, nummerdrukken en beeldmateriaal.    

 

In afwachting van de schriftelijke reactie op de brief van VGB staakt Flora Futura de samenwerking in de verschillende commissies, advies- en begeleidingsgroepen. Het schrijft tevens in de brief volledig achter het standpunt van de VGB te staan. De VGB liet eerder per brief weten de samenwerking met de veiling te staken na een teleurstellende reactie van FloraHolland op het rapport Een reikende hand.

De in 2018 opgerichte vakvereniging hield begin dit jaar een enquête over de ambities van FloraHolland en deelde de resultaten hiervan met de veiling in de hoop dat dit tot een wijziging van de strategie en de invulling daarvan zou leiden. Om dezelfde reden zocht het het afgelopen half jaar intensief de samenwerking met FloraHolland. Flora Futura-voorzitter Frank Timmermans zegt in het Vakblad voor de Bloemisterij dat tot nu toe echter elke concrete aanwijzing ontbreekt dat de boodschap bij FloraHolland is aangekomen. Het is voor de vakvereniging de reden dat het achter de schermen de samenwerking heeft gezocht met andere ketenpartners. "‘One size fits all’ heeft onze sector niet groot gemaakt en is ook niet de oplossing voor uitdagingen nu en in de toekomst”, aldus Timmermans in het Vakblad. 


Redactie Floranews | 17-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107CelosiaEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS