maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

1 op de 5 Nederlanders ontdekt tuinieren als nieuwe hobby

1 op de 5 Nederlanders ontdekt tuinieren als nieuwe hobby

Veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar een nieuwe hobby gekregen. Zo hebben we ons massaal een weg door de pandemie gepot, geplant, gewied en gezaaid. Dit blijkt uit onderzoek van analyse-instituut YouGov en de app Readly. Ook is de belangstelling in koken en doe-het-zelven volgens dit onderzoek flink gegroeid. De belangrijkste bronnen die we raadplegen voor onze nieuwe hobby’s zijn digitale zoektochten, familie en vrienden en social media.

Met de zomer en nieuwe versoepelingen in aantocht zijn veel Nederlanders zich aan het voorbereiden om voor het eerst in maanden weer vrienden en familie te verwelkomen in hun huizen en tuinen. Volgens het YouGov-onderzoek heeft 1 op de 5 Nederlanders meer aandacht gekregen voor het beproeven van de groene vingers. Hierbij heeft bijna twee derde planten of bloemen gepot, iets minder dan de helft groenten en kruiden geplant en meer dan een derde de landschapsarchitectuur onder handen heeft genomen. De grootste stijging deed zich voor in de leeftijdsgroep van 40 tot 49 jaar. 

Volgens magazine app Readly lezen we ook veel meer over tuinieren. De leestijd in de categorie tuinieren is volgens de app met bijna 50 procent is gestegen. Heggenschaar, bloembak en tuinschermen behoorden tot de meest gezochte items deze geliefde categorie.

Klussen

Met het uitstellen van onze reisplannen werden we al snel een land vol doe-het-zelvers. Het was een van de meest gezochte genres van het afgelopen jaar, samen met interieurdesign. Uit het onderzoek bleek dat bijna een kwart van de Nederlanders meer interesse kreeg in het (ver)bouwen of repareren zonder de directe hulp van professionals. Met name de groep 30 tot 39 jarigen maakten van klussen hun nieuwe hobby. Van thuiskantoor tot balkon en van opbergruimtes tot sfeermakers.

Koken

Bijna een derde van de Nederlanders heeft afgelopen jaar zijn bak- of kookkunsten naar een hoger niveau gebracht. Readly zag wereldwijd een grote toename in de belangstelling voor de kookcategorieën. Vooral de 18 tot 29 jarigen versterkten hun vaardigheden in de keuken

 

Leandra de Boef | 27-05-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS